Bellenblazen aan zee

Bellenblazen aan zee

Van 1 tot en met 8 augustus tovert het festival TAZ – Theater Aan Zee – het Leopoldpark in Oostende weer om tot een cultureel kinderparadijs, Het Familiepark. Elke dag van 10u30 tot 19u kan je er theatervoorstellingen zien in openlucht en in kleine tentjes of deelnemen aan de vele spelletjes, verspreid in het park. Zo ontdek je er de wondere wereld van het poppen- en figurentheater. Breng zeker ook een bellenblaas mee! Als opening van Het Familiepark, op 1 augustus om 11u, worden er duizenden bellen de hemel in geblazen.

Marian Decroos tipt voor ons de 3 bijzonderste voorstellingen:

*Ding an Sich (vanaf 5 jaar) van Greet Jacobs i.s.m. De Maan van za 1 aug t/m di 4 aug.

Wat als je de opdracht krijgt om met een gewoon voorwerp een machine te maken? Wat als ik nu zelf eens het voorwerp ben, vroeg Greet Jacobs zich af. Aan haar vingers bengelen touwtjes, aan het uiteinde zitten knijpertjes die ze aan haar gezicht vast hangt. Zodra ze een vinger beweegt, spant een touwtje aan: haar ogen worden reuzegroot, haar mond lijkt op ‘Ah, Oh, Euh’, ze kijkt boos, triest, blij … Haar gezicht springt alle kanten op, komt dit ooit nog goed? Een minihorrorshow op kindermaat.

*Puck (vanaf 7 jaar) van Theater FroeFroe op do 6 en vr 7 aug, telkens om 13u30 en 16u

Oberon en zijn vrouw Titania hebben ruzie over hun stiefdochter Brokske. Oberon wil het meisje dicht bij hem, maar Titania laat haar niet los. Groot natuurgeweld barst los, de lente wordt herfst, de winter zomer. Sater Puck, dienaar van Oberon, stelt voor alles in orde te brengen met een toverdrank, maar …

*Nipt (vanaf 6 jaar) van Laika op za 1/8, zo 2/8, ma 3/8 en di 4/8 telkens om 13u30 en 16u30

Een te grote man woont, net zoals zijn buurvrouw, in een te klein appartement. Ze lenen elkaar kopjes suiker, thee, een stofzuiger, wat eieren … Ze lijken voor elkaar geboren en ze trekt bij hem in. Het huis is klein, de liefde groot. Maar verliefd of niet, zo krap opeen dat lukt niet meer. De vrouw gaat terug naar haar eigen flatje. Gelukkig zijn er nog luikjes naar beneden en boven en zelfs naar het dak.

Info en reservatie: theateraanzee.be

LOW_promo NIPT-®PhileDeprez-v1