Boom with a view

Boom with a view

In het wondermooie Haspengouwse landschap, vlakbij het kasteel van Hex, kan je op een zwoele zomeravond met kroost en al de boom in. Daar wacht je een nacht vol dromen, begeleid door fluitende vogels en scharrelende eekhoorns. Omdat op een tak slapen nogal oncomfortabel leek, ontwierp de Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar in opdracht van het Hasseltse kunstencentrum Z33 een reeks prachtige, druppelvormige tenten. Vier stuks daarvan hangen aan de bomen van de idyllische Tranendreef. Ze bieden plaats aan twee ouders en twee kleine kinderen, of een ouder met twee grote kinderen.

Ruimte voor koffers of grote rugzakken is er niet, maar dat hoeft ook niet. Schoenen zet je op het bankje in de tent en daar kan je ook je tandenborstel en schone onderbroek kwijt. Slapen doe je bijzonder comfortabel in deze tent op niveau. Het plateau bestaat uit een degelijk matras, waar je enkel nog je eigen slaapzak en kussen op moet leggen. Vanuit de tent heb je een verrukkelijk uitzicht over de dreef en het omliggende akkerland, door de ramen aan beide zijden.

Kunstenaar Ardie Van Bommel zorgde voor was- en toiletgelegenheid die naadloos opgaat in het fruitige landschap. Wie dat wil, kan een ontbijtmand bestellen die rond 8u30 wordt afgeleverd. Al moeten we zeggen dat die nogal inspiratieloos en aan de dure kant is, dus je eigen ontbijt voorzien is een prima plan. Nog een tip: breng zeker zaklampen mee. Wie na een nacht in zo’n druppel zin heeft om de streek verder te verkennen, kan het parcours van kunstproject pit volgen. Daar ontdek je werk van onder meer Gijs Van Vaerenbergh, Aeneas Wilder en Wesley Meuris. Een plattegrond waarop alle kunstwerken staan aangeduid, kan je afhalen bij de toeristische dienst.

De vier boomtenten bevinden zich in de dreef naar het kasteel van Hex, in een zijstraatje van de Alfonsstraat, 3840 Bommershoven (Borgloon). Overnachten kan van 1 april t/m 30 september. Info en reservatie: Toerisme Borgloon, Markt z/n, 3840 Borgloon, www.borgloon.be, www.z33.be/pit

LOW_GVB_Boomtent-Borgloon_FY0P0101 LOW_GVB_Boomtent-Borgloon_FY0P0011 LOW_GVB_Boomtent-Borgloon_FY0P0039 LOW_GVB_Boomtent-Borgloon_FY0P0055 LOW_GVB_Boomtent-Borgloon_FY0P0083 LOW_GVB_Boomtent-Borgloon_FY0P0145 LOW_GVB_Boomtent-Borgloon_FY0P0144 LOW_Boomtent_FY0P0198 LOW_GVB_Boomtent-Borgloon_FY0P0126 LOW_GVB_Boomtent-Borgloon_FY0P0060 LOW_GVB_Boomtent-Borgloon_FY0P0157