Chocolat chaud

Chocolat chaud

Winter: daar hoort Parijs bij, en warme chocomelk. Een gunstige combinatie van de twee vind je bij Angelina. Want dat ligt in Parijs, en ze serveren er een lichtjes onvergetelijke chocoladedrank.

Het Weense theesalon uit 1903 – genoemd naar de kleindochter van confiseur en stichter Antoine Rumpelmayer – biedt allerlei kansen. Om te beginnen kan je je er wagen aan een Mont Blanc. Dat is de patisserie de signature van Angelina, met een hoofdrol voor merengue, slagroom en kastanjecrème. Visueel niet meteen een hoogstandje – toch niet zoals de Religieuse van Ladurée – maar qua smaak: een explosie. En zo voelt het nadien ook wel een beetje in je buik.

Maar waar je hier dus vooral voor komt, is de chocolademelk. Die staat wijd en zijd bekend als de beste van Parijs. Nu is dat relatief, zeker in Parijs, waar iedereen om ter hardst schreeuwt dat hij de beste is, heeft of van plan is te zijn. Maar in dit geval is er iets van aan. De chocomelk van Angelina heeft eigenlijk meer de substantie van chocoladesaus dan van melk. Dik, romig en bomvol smaak. En dat interieur, ook niet slecht. Belle Epoque op z’n zwierigst, met zicht op de Tuilerieën aan de overkant.

Angelina AngelinaAngelina Angelina Angelina