Een, twee, drie piano!

Een, twee, drie piano!

In het MIAT verzinnen ze voortdurend leuke dingen voor families. Drie belevenissen die je volgens Sylvia Peire de komende weken zeker niet mag missen:

1) Workshop : Kleuters in Pianoland i.s.m. Music@Play (14/06 om 14u en 15u)

Hamertjes en snaren, handen en voeten, witte toetsen en zwarte, hoog en laag, luid en stil: je ontdekt het allemaal in deze workshop. Een speelse kennismaking met de piano, op maat van kleuters. Bezoek voor of na de workshop ook de expo Piano & Co.

Prijs € 7, Duur: ca. 45 min., Voor kinderen van 4 tot 6 jaar, Reservatie: go.gent.be/miat of 09/210 10 10

2) Tentoonstelling Piano & Co, 250 jaar Belgische piano-industrie (Van 26/04 tot en met 25/10/2015)

Het verhaal van de piano gaat drie eeuwen terug. België was een belangrijke speler in de pianohandel en -productie. Piano & Co plaatst de onbelichte geschiedenis van die Belgische piano-industrie in de schijnwerpers. Voor het eerst zijn unieke historische instrumenten samengebracht: van de oudste Belgische piano uit 1776 tot een bijzondere rechtstaande vleugel. Ook de vleugel van Willem I straalt in het MIAT.

3) Museumspel : Schattenzoektocht Vlieg speurt tussen de piano’s (Elke dag vanaf 1/07)

Deze zomer klinken niet alleen vrolijke pianoklanken door het MIAT, er is ook gezoem hoorbaar. Vlieg speurt langs drie eeuwen pianogeschiedenis. Hij botst daarbij op meer dan twintig bijzondere instrumenten en zit zelfs even stil aan de oudste Belgische tafelpiano uit 1776. Wie helpt Vlieg bij zijn zoektocht?

GratisVoor kinderen van 6 tot 12 jaarZonder reservatie