Kangoeroe zoekt gras

Kangoeroe zoekt gras

Struisvogels, pauwen, geitjes, herten, koeien, varkens: je vindt ze allemaal in ’t Kakelend Kippenmuseum, vlakbij Diksmuide. Ondanks zijn naam is het geen museum, en een zoo is het ook al niet.

Wat is het dan wel? Tja, een soort geschifte kinderboerderij? En in elk geval een heerlijke buitenplek voor kinderen. Behalve de usual suspects die je op zowat elke Vlaamse boerderij ziet, tref je hier ook exotischer gasten aan. Neem nu de kangoeroe uit Tasmanië. Dat vinden de kinderen toch wel straf, dat die helemaal vanuit de andere kant van de aardbol naar hier is gekomen en hen aankijkt alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is. ‘Hij lust liefst gras, kruiden en loof’, leest Felix op het bordje. De kangoeroe knikt instemmend en voegt de daad bij het woord.

Na het dieren kijken, staan Lucy en Mirtha alweer te popelen om de speeltuin te verkennen. Daarachter staat ook nog de residentie van de kippen. Maar hey, zeg nooit zomaar kip tegen een kip. Hier gaat het over de zijdehoender, de Yokohama kriel, de Goudbrakel, de Phoenix Langstaart…

In het ruime cafetaria kan je bij wijze van vieruurtje een ijsje of een pannenkoek eten of gewoon iets drinken. En wie wil neemt bij het afscheid een konijn mee onder de arm, want die verpatsen ze hier ook.

’t Kakelend Kippenmuseum, Wittepoortstraat 25, 8600 Keiem (Diksmuide), 051/50.25.90, www.kakelendkippenmuseum.be

LOW_GVB_'t kakelent kippenmuseum_img_0334 LOW_West-Vlaanderen_t Kakelend Kippenmuseum_IMG_0353