Coudenberg - Dingenzoekers

Koude Coudenberg

Keizer Karel had destijds een ferm paleis in Brussel, het Coudenbergpaleis. Dat was in de middeleeuwen een van de mooiste en grootste paleizen van heel Europa. Helaas, in 1731 werd het grootste deel ervan verwoest door een brand. Toch zijn er nog ondergrondse restanten, die kunnen bezocht worden als archeologische site. Een aanrader van formaat.

Zo vallen er schietgaten, beerputten en voormalige open haarden te bewonderen. Een keuken. Een kapel. Een vroegere straat. Daar onder de grond van het Koningsplein zit een hele wereld verborgen! Kinderen krijgen een rugzakje mee, met verkleedkleren (jongens zijn ridders, meisjes zijn prinsessen, maar het mag vast ook omgekeerd), zaklampen en een werkboekje met opdrachten waarmee de geheime code kan gekraakt worden. Met die code kan de verloren ketting van Keizer Karel worden teruggevonden.

Bovengronds vind je, benevens een heel gezellige binnentuin waar je iets kan drinken, het Belvuemuseum. Daar wandel je door de geschiedenis van ons koninkrijk, aan de hand van portretten, brieven, gebruiksvoorwerpen en schilderijen. Bij momenten een beetje droog, maar er vallen voor kinderen altijd wel verhalen te vertellen. Leve België/Vive La Belgique.

coudenberg coudenberg coudenberg coudenberg coudenberg coudenberg coudenberg coudenberg coudenberg coudenberg

Bellevue Bellevue