Luxe, calme et volupté

Luxe, calme et volupté

Een geklasseerde 14de eeuwse boerderij in het Waals-Brabantse dorpje Loupoigne kreeg een tweede leven als gastenverblijf. En wat voor eentje! Indrani Lodge is een plek om te slapen, maar meer nog om te dromen.

In de spreekwoordelijke schaduw van de Leeuw van Waterloo houdt de voormalige kasteelboerderij zich schuil achter hoge, met klimplanten begroeide muren. Zodra de houten poort open zwaait, vallen onze monden mee open. De onverwacht ruime binnenplaats met vijver en waterlelies is nog maar het begin. Achter de dikke, oude muren ontdekken we onze kamer. Die straalt geschiedenis uit, maar is hedendaags ingericht met een vleugje Aziatische charme. En alle luxe die je je maar kan wensen: een fantastisch bed voor de ouders, en in de aanpalende kamer drie comfortabele bedden voor het meereizende grut.

Het fluweelzachte beddengoed nodigt uit tot een dutje, maar helaas. Lang in de kamer blijven rondhangen is geen optie, vinden de kinderen. Ze grissen hun zwembroek uit de koffer en begeven zich als een speer naar het zwembad in het andere gebouw. Als wij daar even later ook aan komen sloffen, vallen onze monden nog eens open. Dit moet het meest onvergetelijke zwembad zijn dat we op onze speurtochten door dit land al zijn tegengekomen.

En dan is er ook nog de tuin. Met zijn ruim 5 ha heeft hij bijna de allures van een park. De ezels en alpaca’s die naast de boomgaard staan te grazen, verheugen zich in de aandacht. De kinderen mogen hen mee voederen en verzorgen, een aanbod waar ze gretig op ingaan. Al even gretig verorberen we na een nacht vol diepe slaap het huisgemaakte ontbijt dat gastvrouw Melinda verzorgt. Achter ons zoeken de kleurrijke vissen gezapig hun weg in het aquarium. Voor ons strekt zich de tuin uit, die alweer zin geeft in buitenlucht en languit luieren (wij) en ravotten (de kinderen).

LOW_GVB_Indrani Lodge_fy0p7590LOW_GVB_Indrani Lodge_fy0p7595 LOW_GVB_Indrani Lodge_fy0p7610 LOW_GVB_Indrani Lodge_fy0p7628 LOW_GVB_Indrani Lodge_fy0p7635 LOW_GVB_Indrani Lodge_fy0p7651 LOW_GVB_Indrani Lodge_fy0p7671 LOW_GVB_Indrani Lodge_fy0p7681 LOW_GVB_Indrani Lodge_fy0p7689 LOW_GVB_Indrani Lodge_fy0p7702 LOW_GVB_Indrani Lodge_fy0p7859