Op zoek naar de droom van de reus

Op zoek naar de droom van de reus

Geen idee waarom kunstenaar Koen Vanmechelen besloot zijn creatie Cosmogolem te noemen – het bekt wat vreemder dan Jef of Jan, maar de houten reus ziet er in elk geval cool uit. Hij wijst de weg naar het speelbos van Landschap De Liereman, dat deel uitmaakt van een Europees netwerk van waardevolle natuurgebieden.

Vind jij de schat waar de reus van droomt?

Cosmogolem houdt een oogje in het zeil bij de ingang van het speelbos. De houten kolos is een creatie van kunstenaar Koen Vanmechelen en staat symbool voor hoop en evolutie over de hele wereld. Net als zijn broers en zussen in landen als Nederland, India, Zimbabwe, Tanzania, Polen en Chili waakt hij over de spelende kinderen in zijn buurt. Dag na dag ziet de vier meter grote reus onder zijn neus het vrolijke grut passeren, dat maar één ding wil: ravotten tot ze erbij neervallen. Maar wat niemand vermoedt, is dat de stoere reus zelf ook een droom koestert. De vurige wens die in zijn hart waart, kan hij niet zelf vervullen. Daar heeft hij spelende kinderen voor nodig.  Help jij de droom van de reus te realiseren?

Tip: Ga op zoek naar de coördinaten 51°19’37.1″N 5°00’16.2″E

Zelf heeft de reus geen idee, maar jij kan zien wat er zich achter zijn rug afspeelt. Die meterslange takkenwal, welke geheimen verschuilen zich daar? Maar pas op, straks kijkt de reus nog naar links en heeft hij het door!

Lees hier onze reportage over Landschap De Liereman