Palais de la Découverte

Palais de la Découverte

In een vleugel achteraan in het spectaculaire gebouw van het Parijse Grand Palais, zit het Palais de la Découverte, een interactief centrum rond wetenschap. ‘Om te leren, te spelen en te ontdekken’, zoals ze het zelf zeggen. Het Palais de la Découverte zag het licht begin jaren ‘30 van de vorige eeuw. Drijvende kracht was fysicus en Nobelprijswinnaar Jean Perrin, die hiermee de beslissende rol van de wetenschap in onze cultuur centraal wilde stellen.

Bij je bezoek aan het Palais maak je kennis met uiteenlopende sectoren van de wetenschap, zoals chemie, fysica, wiskunde, optica en zelfs astronomie. Kinderen ontdekken al experimenterend hoe dieren communiceren met elkaar en kunnen een kijkje nemen in de rattenschool. Op de verdieping verdiepen ze zich in de ruimte en de planeten. Hier staan allerlei modellen, van de Spirit en Opportunity die foto’s maakten op Mars tot de zichtbare kant van de Maan en een Saturnus V raket uit de Verenigde Staten.

Een tikje jammer is wel dat de teksten uitsluitend in het Frans zijn opgesteld en de globale aanpak van het museum nogal theoretisch aandoet. In het planetarium kun je terecht voor een ruimtereis, die astronauten in de dop zeker zal interesseren. Er is verder ook een zeer uitgebreid aanbod aan ateliers voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën, vanaf 5 jaar.

Dus als je binnenkort nog eens in Parijs bent…

Palais de la decouvert Palais de la decouvert Palais de la decouvert Palais de la decouvert GVB_Champs elisee_Palais de la decouvert_DSCF8488 Palais de la decouvert Palais de la decouvert