Sam Vloemans geeft tips

Sam Vloemans geeft tips

In HetPaleis kan je nog tot 7 juni trompettist en componist Sam Vloemans aan het werk zien (en horen), met zijn Energiek Concert voor de hele familie. Iedereen die 4 jaar of ouder is: neem je mama en papa bij de hand en leg jullie gezamenlijke oren te luisteren! Werp hier alvast een blik en besef dat dit grote muzikale klasse is.

Wij vroegen Sam Vloemans himself naar zijn zomerse tips voor Dingenzoekers.

‘Ik heb zelf geen kinderen, maar mijn vriendin heeft een dochter van 7, Mia. Tijdens de zomer gaan Mia, Anke en ik al zeker een week of twee in het huis van mijn ouders logeren, in de buurt van Hoogstraten. Zeer dichtbij, maar heerlijk rustig, die Antwerpse Kempen. Je kan er wandelen, naar de vogels luisteren, genieten van de rust. Ik ga daar echt naartoe om te ontstressen, om mijzelf op te laden, om even alles los te laten en te leven op het ritme van de natuur. Je kan er ook wandelen met de schaapsherder en zijn honderd schapen.

Wat wij ook elke zomer doen is met de trein naar Oostende. De vakantie begint al op het station hier in Antwerpen. De reis, de voorbijrijdende landschappen, de spanning om de zee opnieuw te zien, het ijsje, de dijk … het blijft een topper.

Fietsen op de Antwerpse Linkeroever is ook geweldig. De speeltuinen zijn heerlijk en het lijkt of er daar meer lucht is. En het park van de Middenvijver is een stukje onontgonnen natuurgebied waar je eindeloos lang kan spelen. Het fysieke aspect van fietsen is ook zo fijn, zeker met kinderen. Kunnen we nog wat sneller fietsen? Steken we nog een tandje bij? Op Linkeroever zijn er wel wat ijskraampjes, maar het lekkerste ijs het dichtst bij de voetgangerstunnel vind je bij Gelato Factory in de Verschansingstraat.

En een zomer is natuurlijk geen zomer zonder een bezoek aan het Openluchttheater in het Rivierenhof in Deurne. Dan waan je je echt in het zuiden van Frankrijk. Begin juli speelt Kapitein Winokio daar twee verjaardagsconcerten.’

SamVloemans Sam Vloemans SamVloemans

Foto’s: Tom Cornille