‘t Klijne Huys

In de grote, zorgvuldig aangelegde tuin van b&b ’t Klijne Huys in het Limburgse Lommel staat een trampoline verdekt opgesteld achter een haag. We hebben zo een vermoeden dat de kinderen hier niet meer weg gaan willen eens ze het springding ontdekt hebben en kijk, dat blijkt te kloppen. Het knusse peperkoekenhuisje in de tuin is ons logement voor een nacht en biedt plaats aan een gezin van vier à vijf. Het interieur, ook dat van het huis van de gastheer- en vrouw, verraadt een serieuze zweem Engelse cottagesfeer.

Op de begane grond staat een prima dubbel bed, de mezzanine heeft ook een tweepersoonsbed. Gezien de steile trap is het aangewezen dat ouders de bovenste verdieping nemen, maar met grotere kinderen kan het natuurlijk ook omgekeerd. Een ijskast biedt plek aan eventuele zelf meegebrachte lekkernijen. Het badkamertje is klein maar functioneel. In de winter kan de haard aan, wat ons betreft zo’n beetje de hoofdvogel qua knusheid. We zitten hier op zeven kilometer van het centrum van Lommel, aan een erg rustige straat tegenover een bos.

Pauline (11), de jongste dochters des huizes, vindt het heerlijk als er kinderen komen logeren. Ze komt de onze meteen halen om samen pudding te maken. De glunderende gezichten van onze jonge reporters – die elk om beurt deskundig in de kom mogen roeren – spreken voor zich. Hondje Vic staat er geamuseerd naar te kijken. Ook het ontbijt mag er zijn, met vers fruit, tijgerpistolets en zelfs gebakken spek.

 

t Klijne Huyst Klijne Huyst Klijne Huyst Klijne Huyst Klijne Huyst Klijne Huys