Pizza en wentelteefjes

Pizza en wentelteefjes

Soms heb je maar één blik nodig om te weten dat het ergens goed is. B&b Tussen Kunst en Konfituur, aan de rand van het Meerdaalwoud bij Leuven, is zo’n plek.

In het huis van Ingrid Van De Wiele en Koen Elsen hangt een warme we-zijn-bij-oma-en-opa-sfeer. Het verbaast ons dan ook niks als de kinderen vrij kort na onze aankomst een formele aankondiging doen. Ze blijven hier wonen, zeggen ze. Buiten het feit dat het wat onpraktisch is voor de eigenaars van de b&b om drie kinderen tegelijk te adopteren, snappen we het eigenlijk wel. Ze mogen hier zoveel leuke dingen die wij hen thuis, in de grijze krochten der dagelijkse sleur, niet kunnen bieden. Zelf pizza bakken bijvoorbeeld, in een houtoven achteraan in de 3000 vierkante meter grote, weelderig aangelegde tuin. Het deeg dat ze eerst samen met Ingrid hebben gemaakt, mogen ze onder het geoefende oog van Koen beleggen met allerlei eetbaars. Dat is grotendeels afkomstig uit dezelfde tuin, en hing luttele uren eerder nog te bengelen aan struiken en planten. Vervolgens mogen ze het hele ding –‘voorzichtig!’ – in de gloeiend hete oven schuiven. En dat is nog niet alles. Van de aardbeien, bessen, kweeperen, appelen, kersen, perziken en pruimen uit de tuin, maakt Ingrid de lekkerste confituren. Het hele huis ruikt ernaar. Ook daarbij mogen de kinderen helpen, sudderend potje na sudderend potje. De familiekamer, die de naam van bevriend schilder Roeland Kotsch kreeg, bevindt zich op de eerste verdieping en biedt plaats aan een gezin van vijf. Het interieur is licht en de bedden zijn van goede kwaliteit. Naast de familiekamer is ook een studio met kookgelegenheid beschikbaar. En het ontbijt? Dat is er eentje om nooit meer te vergeten en draait volledig rond het huisgemaakte lekkers van Ingrid. Hemeltjelief, hier kunnen velen een puntje aan zuigen. Want al krijg je in de meeste b&b’s wel een bed, dan wordt het onderdeel breakfast toch nog al te vaak verward met prefab en inspiratieloos. Met een buik vol wentelteefjes trekken de kinderen de tuin in om elkaar achterna te zitten en verstoppertje te spelen. Ze mogen ook braambessen plukken en eieren rapen bij de kippen. Maar zelfs op regenachtige herfstdagen kan hier weinig misgaan, met een kast vol spelletjes en strips als Asterix, Kuifje en Suske en Wiske.

B&b Tussen Kunst en Konfituur, Eikenlaan 2, 3050 Oud-Heverlee, 016/47.29.45, www.tussenkunstenkonfituur.be. Samen pizza bakken of een driegangen maaltijd op reservatie.

Tussen Kunst en KonfituurTussen Kunst en KonfituurTussen Kunst en KonfituurTussen Kunst en KonfituurTussen Kunst en KonfituurTussen Kunst en KonfituurTussen Kunst en KonfituurTussen Kunst en KonfituurTussen Kunst en KonfituurTussen Kunst en KonfituurTussen Kunst en Konfituur