Vlot kamperen

Vlot kamperen

Of dat wel goed komt met die grijze lucht, vraagt een van onze Dingenzoekers met een bezorgde blik op de wolken die zich samenpakken boven onze hoofden. Ja hoor, zo’n vlot is echt wel stevig, stellen we hem gerust. Maurice van Maascentrum De Wissen – raspende stem, Jerommeke-achtig uiterlijk – sommeert het grut in zijn sappigste Dilsen-Stokkems (waarin flarden Duits meezingen) om een reddingsvest aan te doen. En dan zijn we vertrokken: vijf dappere kampeerders, hun bagage én de spullen die de zorgzame Maurice meegaf, zoals een wc-emmer, een zaklamp, water om te drinken en water om te wassen.

Op een oude zijarm van de Maas varen we op kousenvoeten met onze fluisterboot richting ons vlot in de rivier. Dat ligt helemaal alleen in een baai, met zicht op louter groen. Wat volgt is een van de meest idyllische kampeerervaringen van ons leven. Omringd door dieren, water en bomen en beschenen door een gloedvolle maan, bivakkeren we met groot genoegen op een houten platform van zo’n 25 vierkante meters groot. Matrasjes zijn voorhanden, de slaapzakken brachten we zelf mee. Een kikker kwaakt aan de ene oever en krijgt prompt antwoord van de overkant. Nieuwsgierige koeien komen eens kijken en wagen zich zelfs aan een portie pootjebaden. Reigers, snippen, eenden, ganzen: voor een nachtje onze buren.

’s Ochtends steken we ons gasvuur aan en bricoleren een simpel ontbijtje. De kinderen houden ten allen tijde hun reddingsvest aan, zoals Maurice hen ingepeperd heeft. Het vlot heeft immers geen leuning en de rivier is ruim twee meter en een half diep. Niet geschikt voor echt jonge kinderen dus: vanaf een jaar of vijf à zes én met waakzame ouders lukt het wel. Een topper!

KampeervlotKampeervlotKampeervlot