Red Star Line

Zoek de schat aan het Red Star Line Museum

“Wij zijn Dingenzoekers. En dan ben je nooit klaar.” Zo sprak Pippi Langkous. “De hele wereld is vol met dingen en het is heus nodig dat iemand die zoekt. En dat is nu juist wat een dingenzoeker doet.”

Op zoek naar de geheime brief

Heel veel gewone mensen maakten de oversteek naar Amerika, in de hoop op een beter leven. Maar de schepen van Red Star Line vervoerden ook wel eens beroemde passagiers. Wist je dat niemand minder dan Albert Einstein meerdere keren aan boord van de SS Belgenland werd gespot? De geniale slimmerik was goed bevriend met onze Koningin Elisabeth. In een nooit eerder onthulde brief nam Einstein haar in vertrouwen over het denkwerk dat hij aan het doen was. Dat was top secret, maar hij voelde wellicht dat hij het toch eens aan iemand kwijt moest. Naar het schijnt legde hij in de brief uit dat zijn theorie nogal saai was, en vroeg hij zich af of hij het allemaal niet te ingewikkeld aan het maken was. Iets met E = mc kwadraat, maar helemaal zeker was hij daar toch niet van. Bovendien had hij nog geen catchy naam voor zijn theorie en vroeg hij Hare Majesteit of zij misschien inspiratie had op dat vlak. Het gerucht gaat dat Einstein in diezelfde brief ook een belangrijke voorspelling deed, die de wereld op haar grondvesten zal doen daveren. Ben jij degene die deze kostbare brief zal weten te vinden? Ergens in de buurt van het museum zit hij verstopt, maar waar o waar?

Tip: Ga op zoek naar de coördinaten 51° 14.015’ N en 004° 24.185’ O.

Richt je neus naar de Schelde, met het museum in je rug, en kijk eens of het gras hier groener is dan in Amerika.

 

Onze reportage over het prachtige Red Star Line kan je hier even opfrissen.

Er zijn familierondleidingen op elke eerste woensdag én derde zondag van de maand. Deze zomer: woensdag 5 juli 2017 om 14u30, zondag 16 juli 2017 om 13u30, woensdag 2 augustus 2017 om 14u30 en zondag 20 augustus 2017 om 13u30. Kindernocturnes vinden plaats op de laatste vrijdag van de schoolvakanties. De eerstvolgende is op vrijdag 25 augustus 2017 van 18 uur tot 21 uur (laatste tickets worden verkocht om 20 uur). Verder kan je ook op eigen houtje een tocht door het museum maken met de familiekoffer. Die kan vooraf gereserveerd worden op rsl_balie@stad.antwerpen.be.

Red Star Line museum, Montevideostraat 3,
2000 Antwerpen. Info: www.redstarline.be

Red Star Line

Red Star Line

Red Star Line

Red Star Line

Red Star Line

Red Star Line

Red Star Line

Red Star Line

Red Star Line

Red Star Line

Red Star Line

Red Star Line

Red Star Line

Red Star Line