Zomeren in Antwerpen

Bij de Zomer van Antwerpen zijn ze er nogal goed in om leuke bezigheden te bedenken. Abbie Boutkabout weet wat je deze editie zeker niet mag missen:

*Wind in de Wilgen

Theatergezelschap LUXEMBURG gaat op ontdekking met Mol en Rat. Rat houdt van rusten en zalig niksen. Hij vertelt Mol alles over de wereld. Over Das, die nooit bezoek wil. Das woont in een hol onder de grond midden in het Wilde Woud. Rat vertelt ook over Pad die altijd onderweg is, altijd meer wil en alles nieuw. Voor hem kan het niet snel en flitsend genoeg zijn. Op het ritme van de seizoenen ontdekt Mol de wereld boven de grond. Ga met de hele familie mee op verkenning en laat je betoveren door een grappig verhaal over nietsdoen, verwondering en echte vriendschap. In een school in het Rivierenhof geniet je van een mooie mix van live muziek en theater. Een hartverwarmende voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar.

1 t/m 16 aug., telkens van wo t/m zo 16u + 19u

duur 65 min., prijs: € 6

Provinciaal Instituut Sint-Godelieve, Turnhoutsebaan 250, Deurne

LOW_Wind in de Wilgen © Stef Stessel

 

(foto© Stef Stessel)

*Kamyon

’t Arsenaal brengt deze voorstelling in de laadbak van een vrachtwagen. Een klein meisje vertelt haar verhaal. Over hoe ze met haar moeder een oorlog is ontvlucht. Verstopt in een vrachtwagen reist ze door Europa op zoek naar een beter leven, naar een thuis. Het meisje vraagt zich af waarom ze uit al haar speelgoed, al haar schatten, maar één voorwerp mocht kiezen. En waarom ze voor zo’n lange tocht zo weinig bagage mocht meenemen. Ze vertelt over de moeilijke weg. Over haar dromen en de toekomst. KAMYON reist, net als het kleine meisje, door Europa van Istanbul naar Engeland, en houdt deze zomer twee maanden halt in Antwerpen. Een visuele voorstelling met live muziek over migratie, Europa en gewone mensen met buitengewone dromen. Een verhaal over hoop en het beloofde land waar iedereen vanaf 8 jaar van kan genieten.

1 juli t/m 23 aug. telkens van wo, do en vr 17u + 20u, za en zo 15u + 17u + 20u

Prijs: € 6, duur 60 min.

SRNA Schelde,
Beatrijslaan 29
Linkeroever

LOW_Kamyon © Stef Depover

(foto© Stef Depover)

* Zomerbibliotheek in de Zomerbar

Zoals elk jaar opent Comp. Marius weer zijn zomerbibliotheek. Op-en-top zomer: lezen in openlucht! Ook nu weer is de ZOMERBIBLIOTHEEK een fantastische plek voor kinderen, met een uitgebreide collectie. Er zijn prenten- en voorleesboeken voor de kleintjes en massa’s leuke verhalen voor kinderen die al kunnen lezen. En er is meer! Tussen de boekenplanken vind je kasten met de mooiste luisterverhalen. Ook wordt er elke dag voorgelezen uit bekende en minder bekende verhalen van over de hele wereld. Steek je graag de handen uit de mouwen? Elke week kan je als boekenboefje komen knutselen aan het grote Zomerboek.

29 juni t/m 30 aug. 14u-20u

boekenboefjes op wo, za & zo 16u-17u, voorlezen elke dag 17u-18u

GRATIS

LOW_Zomerbib ©Sigrid Spinnox

 

(foto © Sigrid Spinnox)