Brood en spelen

Brood en spelen

Je zou het misschien niet verwachten, maar de artisanale bakkerij De Superette van chef Kobe Desramaults is ook voor jongelui een fijne plek om te ontbijten. Om te beginnen zijn ze gefascineerd door de bakkerin die op robuuste wijze de houtoven bedient in het open bakkersgedeelte. Bovendien zijn hier volop kinderbehagers als chocoladebroodjes en croissants voorhanden, weggespoeld met chocolademelk of een fris sapje. Avontuurlijke geesten wagen zich aan huisgemaakte granola of zuurdesembrood met paté, zoals Lucy deed. De proefkous der Dingenzoekers was even uit haar lood geslagen, maar verorberde dan toch monter haar boterham. En nog eentje met confituur, voor de vertrouwde smaak. De kwaliteit van de gerechten is uitstekend, de porties zijn dan weer niet zo genereus. Het brood is heerlijk, en smaakt zoals brood eigenlijk overal zou moeten smaken. Wat een verschil met de gebakken lucht die bij steeds meer bakkers over de toonbank gaat! De prijzen zijn gepeperd, maar je weet waarvoor je betaalt: ingrediënten van de bovenste plank.

Guldenspoorstraat 29, 9000 Gent – 09 278 08 08

LOW_GVB_De Superette_FY0P7226 LOW_GVB_De Superette_FY0P7224 LOW_GVB_De Superette_FY0P7233 LOW_GVB_De Superette_FY0P7206 LOW_GVB_De Superette_FY0P7239 LOW_GVB_De Superette_FY0P7215 LOW_GVB_De Superette_FY0P7228 LOW_GVB_De Superette_FY0P7230 LOW_GVB_De Superette_FY0P7242 LOW_GVB_De Superette_FY0P7243 LOW_GVB_De Superette_FY0P7218 LOW_GVB_De Superette_FY0P7220 LOW_GVB_De Superette_FY0P7203