Eten bij Graaf Vilain

Eten bij Graaf Vilain

Als je het met kinderkopjes belegde terras van Den Duiventoren opwandelt, voel je meteen de mysterieuze sfeer van het pand en het omliggende land. De échte duiventoren, vlak achter de taverne, hoorde in vroeger tijden bij het kasteel van Wissekerke, tot in de 20ste eeuw bewoond door Graaf Vilain XIIII. Wat een fantastische naam voor een graaf trouwens, Willy Vandersteen had het niet beter kunnen verzinnen.

Het kasteel staat er nog steeds schitterend bij en kan vrij bezocht worden. Net als het bloeiende park met z’n enorme diversiteit aan bomen, zo’n 41 verschillende soorten alleen al rondom de duiventoren, zoals Amerikaanse eik, linde en moerascypres. De duiventoren deed dienst als postkantoor van de graaf, en met de mest van de postduiven werd het land geplaveid.

In de voormalige hooizolder van het kasteel huist het zopas flink gerenoveerde Den Duiventoren. Uitbaatster Manuela Teirbrood heeft een boon voor kinderen en steekt dat niet onder stoelen of banken. Op de kinderkaart figureren oude bekenden als spaghetti, stoofvlees, vol-au-vent, biefstuk en ribbetjes. Na het eten kunnen kinderen die daar zin in hebben zich met hun volle gewicht op de trampoline in de tuin smijten of in de gloednieuwe houten speeltuin duiken.

Bistro Den Duiventoren, Lange Gaanweg 1, 9150 Bazel, 03/289.70.75.

Taverne Den Duiventoren Taverne Den Duiventoren