Eten bij Sapere

Eten bij Sapere

Dat Manon Poortvliet ooit in de potten van haar eigen Limburgse restaurantkeuken zou roeren, stond niet meteen in de sterren geschreven. Deze voormalige juf gaf twintig jaar les aan kinderen, voor ze besloot een nieuw pad te bewandelen. Naast haar praktijk voor psychotherapie, waar ze tijdens de week kinderen behandelt, ging ze voluit voor haar andere passie: koken. Dat resulteerde in het stijlvolle restaurant Sapere, dat ze samen met haar man Jan runt.

De koerswisseling van Manon pakte prima uit, merken we als we onze tanden zetten in heerlijke amuses waarin wortelpeterselie, garnalen, carpaccio van sint-jakbosnoten, knolselder en spek een glansrol vervullen. Ook ons hoofdgerecht van hertenfilet met knolselderpuree en groene kool is evenwichtig en erg smaakvol.

Onze jonge reporters hoeven deze keer eens geen keuze te maken uit de platgetreden paden der kinderkaart, maar mogen zelf hun hoofdgerecht samenstellen. Ze kiezen voor vis met spinazie en frietjes en kuisen alle drie zonder pardon hun bord uit. De vraag ‘Vonden jullie het lekker?’ is in dit kader redelijk overbodig.

Een vanilleijsje vermomd als mannetje maakt het kinderlijk geluk compleet. Terwijl wij ons dessert van witte chocolade en rode vruchtencompote savoureren, mogen zij gezellig in de bar gaan keuvelen en tekenen. Ze zijn hier erg welkom, benadrukt gastheer Jan, ‘mits aangepast gedrag’. Vrij vertaald: dit is niet de plek om de aap uit te hangen. In alle rust samen genieten van het heerlijke eten en de ontspannen sfeer, dat dan weer wel!

Sapere Limburg_Sapere_IMG_7003 Sapere Sapere Sapere