Gehaktballetjes met paprika-tomatensaus

Thomas van filet pur is onze vaste leverancier van razend lekkere recepten, samen met zijn kinderen Lux en Louis. Elke maand post dit drietal een stukje om van te watertanden, waarin ze haarfijn uitleggen hoe je in je eigen keuken te werk moet gaan.

De koks van Filet Pur kwamen sterk uit de hoek met gehaktballetjes en een fris sausje. Let op onze woorden: dit zou wel eens een lievelingssausje kunnen worden!

Goed voor ongeveer 60 stuks.

Ingrediënten voor de balletjes
500 g gemengd gehakt
olijfolie
1 rode ui
1 ei (losgeklopt)
2 tl vers geperst citroensap
1/2 tl komijn
snuifje cayennepeper naar smaak
2 el verse munt (fijngesneden)
zout en peper

Ingrediënten voor de paprikasaus
1 rode paprika
tomatenketchup
1 teen look

Leg de paprika in de oven onder de grill. Laat hem bijna zwart worden langs alle kanten. Leg de paprika in een kom met koud water en verwijder de pel. Neem het vlees van de paprika en mix het fijn samen met de teen look tot een vloeibaresubstantie. Voeg ketchup en cayennepeper toe naar smaak.

Verhit 1 el van de olie in een koekenpan op atig vuur. Voeg de ui toe, roer zo nu en dan en fruit hem 5 minuten tot hij zacht, maar niet bruin is.
Haal de pan van het vuur en laat hem afkoelen. Doe de ui samen met het lamsvlees, ei, citroensap, komijn, cayennepeper en munt in een grote kom en breng op smaak met peper en zout. Kneed alle ingrediënten door elkaar. Rol een 60-tal balletjes van +/- 2 cm. Leg ze op een bord en zet ze minstens 20 minuten in de koelkast. Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een grote koekenpan . Bak de balletjes 5 min op een matig vuur, zodat ze bruin zijn aan de buitenzijde, maar nog steeds roze vanbinnen. Serveer met de saus .

Gehaktballetjes met paprika-tomatensaus