Italiaanse zwier

Italiaanse zwier

Het voormalige Genkse postgebouw kreeg een tweede adem dankzij de familie Burgio, die er een verruimde versie van hun vorige restaurant installeerden en het toepasselijk La Posta noemden. Het gevolg? Een eclatant succes voor een breed publiek van kleine en grote lekkerbekken. Belangrijkste ingrediënt voor dat succes is de familie Burgio zelf. Mama komt uit Calabrië en doet de zaal. Papa is afkomstig uit Sicilië en staat achter het fornuis. Deze winnende combinatie resulteert in een volledig uit Italiaanse zwier en joie de vivre opgetrokken familiezaak, die een pure keuken serveert in een rechttoe rechtaan interieur en dito sfeer.

De kaart barst van de verleidelijke gerechten, zoals antipasti met ham, aubergine, artisjok, boontjes, frittata, eekhoorntjesbrood (‘zelf geplukt’, preciseert zoon Fabio, die zijn rol als ober met verve vervult), gegrilde courgetten en provolone kaas. De arosticinni – lamsvlees op stokjes- vormen naast een prima aperitiefhapje ook een heerlijk hoofdgerecht voor jonge eters. Ook de ruime keuze aan pasta’s met zowel klassiekers als seizoensgebonden suggesties, is om duimen en vingers bij af te likken. Tel daarbij op de straffe cappuccino, het gezellige terras en de charmante bediening, en je weet waarom je hier nog vaak zal terugkomen.

La Posta La Posta