Zomerse Lassi

Thomas van filet pur is onze vaste leverancier van razend lekkere recepten, samen met zijn kinderen Lux en Louis. Elke maand post dit drietal een stukje om van te watertanden, waarin ze haarfijn uitleggen hoe je in je eigen keuken te werk moet gaan.

Lassi van aardbei en rozenwater

Een ideaal receptje om samen met de kindjes klaar te maken. Je kan moeilijk van koken spreken, maar de pretlichtjes in hun ogen zorgen voor papa’s plezier. Ik had geen rozenwater in huis, maar zonder is het ook zeer smakelijk.

Goed voor 4 personen

250 g aardbeien
500 ml yoghurt
50 g suiker
10 ijsblokjes
250 ml water
(1 el rozenwater)

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer ze samen met de yoghurt, het rozenwater en de suiker. Voeg 250 ml water en de ijsblokjes toe en meng het geheel in de blender, tot een vloeibare drank ontstaat. Werk af met een aardbeitje en wat verse munt. En genieten maar.

Lassi

Recept: Foodies Special 2010: Snelle recepten binnen de dertig minuten op tafel
Fotografie: © Thomas Van de Water