Over tongskes, boter en traditie

Over tongskes, boter en traditie

Wie deze zomer ter hoogte van Oostduinkerke overvallen wordt door knagende honger, kan dit euvel prima laten verhelpen bij Johan Casier en Corinne D’hulster. Hun estaminet De Peerdevisscher is een replica van een vissersherberg uit de jaren twintig, en serveert gerechten die beslist niet replica zijn. Johan is zelf paardenvisser en Corinne is de dochter van paardenvissers Rosa en Eddy. Om maar te zeggen: hier weten ze waar ze mee bezig zijn.

Een groot terras met uitgestrekt grasveld komt van pas als je in het gezelschap bent van jongelui die graag eens de benen strekken. Ook binnen is het stemmig, op een Bokrijk-aan-zee-achtige manier. Het interieur doet de familietraditie alle eer aan, met grote foto’s van vissers te paard. Het restaurant van een garnalenvisser, daar verwacht je garnalen als speerpunt van de menukaart. En die zijn er natuurlijk ook, maar de echte trots zijn de in royale hoeveelheden boter gebakken tongskes, recht uit de zee. Vergezeld van simpele sla en tomaten en, tot vreugde van het jongste grut, verse frietjes. Eerlijk en lekker eten, zonder franjes. Ouders (en andere meerderjarigen) kunnen zich ook nog verheugen in een Paardevisscher, een bruin bier van hoge gisting dat door brouwerij Strubbe speciaal voor de estaminet gebrouwen wordt.

Estaminet De Peerdevisscher, Pastoor Schmitzstraat 4, 8670 Oostduinkerke. Info: 058/51.32.57. Voor de zeetong moet je op voorhand reserveren.

LOW_GVB_De Peerdevischer_FY0P6944_ LOW_GVB_De Peerdevischer_FY0P6982 LOW_GVB_De Peerdevischer_FY0P6958 LOW_GVB_De Peerdevischer_FY0P6976