Konijn zonder pruimen

Konijn zonder pruimen

Dat Piet Konijn pal naast de spoorweg in Booischot ligt, vinden de kinderen enig. Elke keer als er met veel gesis en gegrom een trein passeert, kijken ze ademloos toe vanachter de betonnen muur. Ook de dieren achteraan in de tuin, zoals Annabelle de koe, Hector de stier, Arthur de bok, Mieke de geit en Winnie de pony, kunnen op hun ruime belangstelling rekenen. Hebben ze genoeg met hun neus tussen de beesten gezeten, dan wenkt de speeltuin en volksspelen als de sjoelbak en de grote vier op een rij.

Zelf vinden wij het hier ook best te pruimen, en daar zal de uitstekende Mojito wel voor iets tussen zitten. Het kader is no nonsens op een kleurrijke manier en de bediening is vriendelijk. Herbergiers Bart en Tine nemen hun zaak ter harte en dat merk je, niet in het minst aan het talrijk aanwezige cliënteel van allerlei pluimage en leeftijd. De kaart vertoont een zwak voor wereldkeuken, met gerechten uit de Mexicaanse, Afrikaanse en Indonesische traditie. Er is ook een uitgebreid aanbod aan Spaanse tapas, die als voorafje kunnen gedeeld worden, maar ook samengesteld als volledige maaltijd.

Onze jonge Dingenzoekers gaan voor de drie tapas op de kinderkaart, en zitten even later te smikkelen van patatas bravas en een kippenboutje. Wij testen de Mexicaanse keuken en zijn volmondig tevreden. Wanneer onze jongste reporter het restaurant ook nog aan een EHBO-test onderwerpt door zich na een valpartij met bloedende knieën te melden, is onze conclusie duidelijk. Zonder aarzelen komt Bart op de proppen met ontsmettingsmiddel en een grote pleister. Is Piet Konijn een kindervriend? Zonder enige twijfel.

 

Piet KonijnPiet KonijnPiet Konijn