Shocking Pink

Shocking Pink

Welkom in de wereld van suikerzoete pasteltinten en home made hamburgers, in het Brusselse ook bekend als Le Balmoral. Het personeel slalomt deskundig tussen de flamingoroze en hemelsblauwe tafels en spant zich in om een handjevol woorden Nederlands te spreken. Wij nestelen ons op de heerlijke skai banken – in zo’n echte Amerikaanse booth – en bestellen met stoere blik een milkshake. Inox toog, muurschildering van James Dean met op de achtergrond het Atomium (‘Wat een mooi schilderij’, zucht Mirtha), dames in badpak, oude Coca-Cola reclames en nummerplaten uit Oklahoma: we zijn in de USA én zestig jaar terug in de tijd. Op de kaart Amerikaanse klassiekers en tex-mexgerechten zoals fajitas, enchiladas en tacos. Naast de gebruikelijke kinderkaart, is er zelfs een babykaart met keuze uit groente- en fruitpapjes.

Wij hebben onze zinnen gezet op the one and only hamburger en bestellen een cheeseburger en een baconcheeseburger, tevens in kleine versie voor de jonge reporters. Daarbij horen kruidige wedges, de Amerikaanse versie van onze frieten: gebakken aardappelpartjes in de schil, gul bestrooid met paprikapoeder. Ook de huisgemaakte mayonaise (naast de onvermijdelijke ketchup) is een vermelding waard. Terwijl Michael Jackson door de boxen schalt, werken we gezamenlijk onze portie puik bereide fastfood naar binnen. Geen enkele vergelijking mogelijk met de gebakken sponzen van de overbekende ketens: dit is een hamburger zoals het hoort. Als dessert delen we een stuk cheesecake, terwijl de kinderen hun tanden zetten in een ijsje met slagroom, smarties en chocoladesaus. In de rubriek sanitair valt nog te melden dat er tot hun grote tevredenheid speciale kindertoiletten zijn. Ook een speelhoekje achteraan het restaurant ontbreekt niet. De kinderboeken in de rekken zijn wel uitsluitend in het Frans. Buiten is er een verwarmd terras, dat uitkomst biedt bij een vol restaurant. Al mis je dan wel het sprankelende interieur.

Le Balmoral, Georges Brugmannplein 21, 1050 Elsene, www.lebalmoral.beLOW_Brussel_Le Balmoral_IMG_3187LOW_Brussel_Le Balmoral_IMG_3190