Minimalisme op Herentalse wijze

De grote tuin met trampoline en een handvol houten speeltuigen ligt er ’s winters wat verlaten bij. Geduldig wachten de schommel en de glijbaan tot ze door opgewonden kindertjes weer nieuw leven worden ingeblazen, eens de temperaturen stijgen.

Maar ook in hartje winter vindt het grut het dik oké bij De Repertoire. De goedgevulde kinderkaart geeft blijk van inspiratie: naast klassiekers als tomatensoep met balletjes vind je er ook kabeljauwreepjes en scampi met tartaar. Ook de kaart voor de ouders is best gevarieerd, met simpele dingen als tapas, pasta’s en wokgerechten, en daarnaast meer gastronomisch georiënteerde bereidingen. Een greep: sint-jakobsvruchten met bloemkool, spinazie en pecorino, sashimi van tonijn en geroosterde macademianoten, loempia van ricotta met salsa van mango, komkommer en gember en voor de carnivoren lendestuk Duke of Berkshire met quinoa. Uit de houtskooloven tovert men dan weer steak, zalm, forel of varkenshaasje. Dit is een grote zaak, met een interieur waar vrijwel zeker een prijzige architect aan te pas gekomen is en dat kan omschreven worden als minimalisme op Herentalse wijze, of iets van die strekking. Ondanks het gestileerde interieur is de sfeer zeer ontspannen.

Onze reporters gaan voor een hamburger, die op tafel verschijnt in de gedaante van twee minihamburgers. Dit soort praktische aanpak weten zowel zij als wij te appreciëren. Leuk is ook dat de kroketjes voor de kinderen in een puntzak worden opgediend. In de rubriek ijsjes – zelfs hartje winter lust menig kind wel een vrieskoud dessert – hebben ze de keuze uit een pinokkio, confetti of roodkapje. Dit smaakt naar meer: we hebben lekker gegeten én kinderen worden beschouwd als welkome gasten in plaats van lastige vliegen.

De Repertoire, Poederleeseweg 15, 2200 Herentals, 014/86.97.97, www.derepertoire.be