Vlierbloesemsiroop

Thomas van filet pur is onze vaste leverancier van razend lekkere recepten, samen met zijn kinderen Lux en Louis. Elke maand post dit drietal een stukje om van te watertanden, waarin ze haarfijn uitleggen hoe je in je eigen keuken te werk moet gaan.

Ze zijn er weer, de vlierbloesems.  Stapschoenen aan, mandje in de hand en samen met de kinderen op pad om deze smakelijke bloempjes te plukken. Plezier verzekerd.
20 bloemen van de vlier
1,5 l water
1,5 kg suiker
3 citroenen (gepeld)
100 g citroenzuur (te koop bij de apotheek)
Voeg alles samen in een grote pot, en laat 5 dagen trekken. Roer tweemaal per dag om. Na vijf dagen zeef je de siroop, en giet hem in een fles.
Voor de kinderen is het heerlijk als frisdrank (1/3 siroop, 2/3 bruiswater), voor de volwassenen kan je er verschillende aperitieven met bereiden: 1/3 spa + 1/3 siroop + 1/3 witte rum of 1/3 siroop met 2/3 witte wijn of cava.
VlierbloesemsiroopVlierbloesemsiroop
Fotografie: © Thomas Van de Water