Wortelsoep met room en honing

Thomas van filet pur is onze vaste leverancier van razend lekkere recepten, samen met zijn kinderen Lux en Louis. Elke maand post dit drietal een stukje om van te watertanden, waarin ze haarfijn uitleggen hoe je in je eigen keuken te werk moet gaan.

Goed voor 4 personen.

600 g wortelen (in stukjes)
1 grote ui (fijngesnipperd)
8 dl groentenbouillon
2 dl lichte room
2 el boter
2 à 3 tl vloeibare honing
2 à 3 tl citroensap
enkele takjes verse peterselie (fijngehakt)
zwarte peper
zout

Smelt 2 el boter in een kookpot en stoof er kort de fijngesnipperde ui in. Voeg de stukjes wortel toe en roer goed om. Overgiet met de groentenbouillon en laat 30 min. zachtjes koken. Leng eventueel aan met wat extra bouillon. Voeg de lichte room en de vloeibare honing toe, meng goed en zet nog 2 à 3 min. op het vuur (niet meer laten koken). Breng op smaak met citroensap, zout en versgemalen zwarte peper. Werk af met wat peterselie en dien op met wat donkerbruin brood.

Wortelsoep

Recept: Colruyt
Fotografie: © Thomas Van de Water