Zoete aardappel en toffe peer

Zoete aardappel en toffe peer

Sofie Dumont kookt niet alleen op tv, ze doet dat ook thuis voor haar dochter. Als mamachef weet ze precies wat goed is voor kinderen, én lekker bovendien.
Praat je met haar over eten – zoals wij deden tijdens het interview voor ons boek – , dan voel je de vonken overslaan.
Ze geeft je zin om meteen naar je fornuis te rennen en de ene na de andere heerlijke voedzame maaltijd te bekokstoven.
Inspirerend, heet zoiets.
Haar boeken Op de groei hebben hetzelfde effect.
Wij namen het gerecht met zoete aardappel, kip en peer eens onder handen.
Het resultaat? Applaus en schoongelikte borden (dus afwassen hoefde ook al niet meer).
Ingrediënten:
VOOR MAMA, PAPA EN KIND(JE)
LOW_GVB_koken Sofie Dumont-1327
*4 zoete aardappelen
* boter of olijfolie
* 2 kippenbillen (of 100 g cashewnoten voor de vegetarische versie)
* 2 peren
* 2 eetlepels natuurlijke geitenkaas (wij namen die van geitenboerderij Polle).
* enkele blaadjes verse Dragon
Zo maak je het:
1. Was de zoete aardappelen grondig en snijd ze in tweeën. Stoom ze in 20 minuten gaar.
LOW_GVB_koken Sofie Dumont-1332
2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
3. Verhit boter of olijfolie in een antikleefpan. Leg de zoete aardappelen met hun snijkant naar beneden en bak ze aan tot ze een mooi kleurtje hebben.
LOW_GVB_koken Sofie Dumont-1373
4. Verhit boter of olijfolie in een pan en kleur de kippenbillen aan.
LOW_GVB_koken Sofie Dumont-1335LOW_GVB_koken Sofie Dumont-1342
5. Zet de kippenbillen 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
6. Schil de peren en snij ze in partjes.
LOW_GVB_koken Sofie Dumont-1351
7. Bak de partjes peer kort aan in boter of olijfolie.
LOW_GVB_koken Sofie Dumont-1365
8. Leg de kip en de zoete aardappelen op het bord. Verdeel de geitenkaas en de peer over de zoete aardappel en de kip. Werk af met dragon.
LOW_GVB_koken Sofie Dumont-1376LOW_GVB_koken Sofie Dumont-1384LOW_GVB_koken Sofie Dumont-1398