Pret met Georgette

Pret met Georgette

Als er iemand is die deze grauwe novemberdag kan opvrolijken, is het wel Georgette. Een vrouw uit één stuk, die stof tot nadenken biedt. Een vrouw die al het goede en schone in dit leven weet te waarderen. Zoek haar eens op, in haar online rijtjeshuis. Wedden dat ze je een goed gevoel geeft?

Wij gingen ook eens op bezoek, en keerden huiswaarts met een flanelleke om u – en mmm, wat ben je zacht – tegen te zeggen. Ruth, zoals Georgette na haar uren ook wel eens wordt genoemd, heeft daar een goed oog voor: ze zoekt prachtige stoffen uit, die ook nog eens van onbespoten kwaliteit zijn. Meer moet dat soms niet zijn, om van een banale herfstdag een knisperend gezellige bedoening te maken.

Wij (een grote en een kleine naaister) besloten na enig overleg te gaan voor een kussen of twee. Even voor de duidelijkheid: aan dingen als meten en cijferen doen wij niet. Wij bedrijven wat je zou kunnen noemen: naaien op gevoel. Zodra het allemaal wat te technisch wordt, hangen wij onze draad aan de wilgen. Voor ons genre volk is een kussen dus een Ideaal Project. Want dat kan haast niet fout gaan. Voor wie er op staat om het allemaal juist te weten, verwijst Georgette door naar tutorials van MinaDotter of Plutomeisje. Maar met gevoel kom je ook al een heel eind.

Ook dat gevoel achteraf is trouwens onbetaalbaar. Want nu zijn we twee zelfgemaakte, aaibare kussentjes rijker. Kom maar op met die kou. Laat het maar hagelen en sneeuwen. Wij hebben flanel in huis.

flanel2 Flanel3 flanel4 flanel5 flanel6-1 flanel6 flanel7