b&b Hof Van Steelant

Een enkele blik op het erf van b&b Hof Van Steelant in Loppem bij Brugge, volstaat om overvallen te worden door een nostalgisch vakantiegevoel.

Terwijl wij de bagage uitladen, rennen de kinderen al opgewonden door de uitgestrekte tuin, duiken de zandbak in, schommelen met hun benen hoog in de lucht of rijden om ter snelst in de bolderkar. Het lijkt wel of we zonet in de jaren zeventig zijn aangekomen! De konijnen gniffelen vanuit hun hok en lijken het best vermakelijk te vinden om van die kleine mensenkinderen op bezoek te hebben. Ze zijn eraan gewend: het gezin dat hier woont telt zelf vier kinderen.

Drie soorten brood

De pipowagen die achter een bijgebouw van de gerestaureerde boerderij staat, is alles wat je van een pipowagen verwacht. De inrichting is fris, vrolijk en met zorg gekozen. De keuken is uitstekend geëquipeerd, met twee kookplaten, een oven, een ijskast, potten en pannen en leuk servies. Er is een gaskachel voor koude dagen. Achteraan de wagen bevindt zich het op maat gemaakte tweepersoonsbed, waarin ons heerlijk rustige dromen te wachten staan. In het midden staat de grote tafel, die ook omgebouwd kan worden tot bed voor drie kinderen.

‘Een betere manier om de dag te beginnen is er niet’

Bij de woonwagen hoort een eigen tuin, zodat een gezin met grotere kinderen hier gerust nog een tentje bij kan zetten. In die eigen tuin kan ook ontbeten worden. De bio ontbijtmand die gastvrouw Lucia verzorgt, is van topkwaliteit. Drie soorten heerlijk zelf gebakken brood, allerlei soorten kaas, zelf gemaakte confituur, choco, eitjes, koffie, groene thee, drakenthee voor de kinderen, melk…

Een betere manier om de dag te beginnen is er niet, als je het ons – en onze smikkelende kroost – vraagt. Het sanitair bevindt zich in de voormalige schuur annex bijgebouwtje, waar een douche, toilet en twee lavabo’s staan, alles in piekfijne staat.

Leuke dingen samen doen in West-Vlaanderen? Ontdek de begraafplaats Lijssenthoek en het bakkerijmuseum.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *