Glamping Ecochique

Zin in kamperen met de kinderen maar niet in het onvermijdelijke gesleep en gezwoeg? Om nog maar te zwijgen van weerbarstige luchtmatrassen, klamme slaapzakken en onfris sanitair? In de Westhoek zijn al deze ongemakken wat minder onvermijdelijk geworden, sinds Marc Delfosse er zijn Glamping Ecochique opende.

‘Glamperen?’ Felix kijkt bedenkelijk. Het is ook nogal hilarisch, dit woord dat suggereert dat er zoiets bestaat als glamoureus kamperen. Kamperen, dat is voor de kinderen toch eerder: met veel moeite en gezweet een tent neerpoten om vervolgens een korte nacht door te brengen op een matje dat ongeveer 38 keer zo dun is als je bed thuis. Maar hoe heerlijk is die frisse lucht! En wakker worden met de vogels! Die lucht en die vogels, dat kan je dus ook hebben zonder dat je er eerst voor moet werken.

Mals donsdeken

Wij arriveren in Westouter met lege handen en zonder enige voorbereiding. Vannacht dromen we weg in een family camp: een houten plateau met daarop twee door Marc zelf ontworpen tenten. Eentje voor de ouders en eentje voor hun kroost. De tenten zijn groot genoeg om een extra matras bij te leggen, zodat jonge kinderen bij hun ouders kunnen slapen. Maar dat kan koud zijn, melden we uit ondervinding. Het interieur heeft niets te maken met de aanblik die de doorsnee tent vanbinnen biedt. Een salon met ijskastje, zetels, een tafeltje met twee stoelen, sfeervolle LED-verlichting en in de ouderlijke tent is er zelfs televisie. In een apart, donkerder compartiment droom je weg in een heus boxspringbed met mals donsdeken en comfortabel kussen. We hebben zelfs een nachtkastje, merkt Mirtha waarderend op.

Ook wie de voorkeur geeft aan een Airstream, zit hier trouwens goed. De Amerikaanse vintage caravan legt een gezin van vier te slapen. Buiten is er alleen de stilte, af en toe onderbroken door het geluid van een vogel. En die felbegeerde frisse lucht, die je net iets dieper doet slapen dan thuis. De jonge Dingenzoekers worden als een magneet aangetrokken door het prachtige, volledig ecologische zwembad.

Prairie

Ook de prairie nodigt uit tot rennen en springen. Er zijn verder geen specifieke voorzieningen voor kinderen, maar die heb je hier ook niet nodig. Het terrein ligt aan de rand van een bos en in de omgeving valt er voldoende te beleven. Elke tent beschikt over eigen sanitair met toilet en douche, die in kraaknette staat zijn, en handdoeken zijn inbegrepen. Er is een gemeenschappelijk keukentje, waar je zelf kan koken of iets kan opwarmen. Het ontbijt wordt vanaf 9u geserveerd in de dome, een centrale koepeltent waar je ook kan zitten lezen, een spelletje spelen of luisteren naar de vinylplaten die Marc geregeld op de platendraaier legt.

Glamping Ecochique, Hellegatstraat 6a, 8954 Westouter. Info: 0486/430247, ecochique.be. Kinderen welkom vanaf zes jaar.

Geen zin in kamperen maar wel in logeren in de Westhoek? Kijk dan eens naar b&b Fika, nog zo’n prachtadresje. En vergeet zeker niet ons boek te checken, tjokvol tips voor de Westhoek.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 thoughts on “Glamping Ecochique

 1. Is er nog plaats voor 2 à 3 nachten tussen 9 en 25 augustus? + wat is de prijs per nacht voor tent of caravan?
  Dit voor gezin met twee kids.

  Dank, mvg

  1. Beste,
   Wij kunnen geen reservatie maken voor deze glamping. Wel weten we dat het een fantastische plek is! Ga gerust eens kijken op hun site, ze zullen jullie zeker verder kunnen helpen.
   Veel plezier!
   Groeten,
   De Dingenzoekers

 2. Beste,
  Bestaat dit nog? Nergens is het mogelijk om te reserveren. Website bestaat niet meer. En er is blijkbaar een alarmbelprocedure voor deze vennootschap? Waren nochtans graag eens gaan ‘kamperen’.

  met vriendelijke groeten,
  Barbara

  1. Dag Barbara, dat zou pas jammer zijn! Dit is echt een top adresje! Ik heb meteen naar de toeristische dienst gebeld en ze bevestigde ons dat de man gisteren bij hun is langs geweest om te zeggen dat ze ermee ophouden… We hebben nog wel een ander fantastisch adresje in de streek B&B Fika, hou ons zeker op de hoogte als je nog hulp nodig hebt. Alvast bedankt voor dit mailtje, jammer dat we geen goed nieuws konden brengen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *