Houtsiplou

‘Een denkbeeldige plaats’, zo leggen de eigenaars van Houtsiplou de naam van hun restaurant uit. Zo denkbeeldig ziet het er anders niet uit.

Houtsiplou Restaurant Brussel
Houtsiplou Restaurant Brussel
Het gezellige terras aan het Brusselse Rouppeplein zit goed vol en ook binnen buigen families en ander hongerig volk zich over een van de plaatselijke specialiteiten. De muren vertonen sporen van artistiek geweld: de geschiedenis van België fungeerde als rode draad voor Caat, de kunstenares die het penseel ter hand nam. ‘Wie is die meneer?’ vraagt Lucy. Dat, zeggen we plechtig, is Jacques Brel.

Houtsiplou restaurant Brussel
Houtsiplou Restaurant Brussel

Super Chouette

Trots van het huis zijn de hamburgers, in groot en klein formaat. Keuze genoeg, van een Super Chouette (met Reblochon) tot een Joséphine (eendenborst), een Plouf (kabeljauw) of simpelweg een Classico (cheddar en barbecuesaus). Ook pasta’s, salades en andere brasserieklassiekers zijn in ruime mate voorhanden.

Houtsiplou Restaurant Brussel

 

‘Voor de kinderen zijn er spelletjes, boeken en Lego’

 

Houtsiplou Restaurant Brussel

Qua sfeer zit je hier compleet op je gemak. Er wordt Nederlands en Frans gesproken en niemand kijkt op van een handjevol minderjarigen dat mee aan tafel schuift. Boven is het wat rustiger en zijn er allerlei dingen om de kinderen zoet te houden, van spelletjes, boeken en potloden tot Lego. Da’s scoren bij het jonge volk.

Houtsiplou Restaurant Brussel

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

One thought on “Houtsiplou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *