Siroperie Seniow

Siroperie Seniow

We stonden te kijken naar al die mooie flessen in ’t schap bij Talent in de Buurt. Munt-citroen, hibiscus, rabarber, framboos-lavendel, gember-citroen. Siroperie Seniow: zo heet de dekmantel. We keken elkaar aan en (dat is waarom wij zo’n goed team zijn) zeiden quasi tegelijk: gember-citroen! Dat was de eerste die we uittesten. Koud. En die was lekker. Intussen nipten we ook van framboos-lavendel (Greetje) en munt-citroen (Kristien). Allebei warm. En ook dat was heel lekker. En dus zeiden we: daar gaan we toch eens een stukje aan wijden.

Anna Seniow van de Siroperie die haar naam draagt, was vroeger costumière van beroep. Voor die job zat ze veel in het buitenland, vooral de Provence. Wie weet deed ze daar inspiratie op voor haar smaken bomvol smaak? Feit is dat ze de kostuums voor bekeken hield en zich op het ambachtelijk vervaardigen van siroopjes gooide. Intussen woont Anna het hele jaar rond in Antwerpen en studeert ze weldra af als herboriste. Haar siroopjes vind je her en der op leuke plekken in de stad, zoals de Soepmie, Baked en 22B. Je kan ze ook aanschaffen voor thuis en ze zijn zowel koud (met plat of spuitwater) als warm heerlijk.

Siroperie Seniow