Wees lief, schrijf een brief

Het is zover! Vanavond zetten alle lieve en andere kindertjes hun schoen, in de hoop dat Sinterklaas die vannacht komt vullen. Maar dat gaat allemaal niet zomaar vanzelf. Strikt noodzakelijk: een mooie, netjes geschreven brief, een propere schoen, verse worteltjes (bij voorkeur met loof) en een kommetje kraantjeswater (flessenwater is slecht voor het milieu, en daar heeft dus ook de Sint last van). Hulp nodig bij de brief? Lees dan aandachtig volgende aanbevelingen.

*Je spreekt Sinterklaas bij voorkeur aan met ‘Lieve Sint’. ‘Goede Sint’ kan ook, maar in geen enkel geval ‘Hallo Sint’.

*Om te beginnen informeer je naar het welzijn en de gezondheid van de Sint. Het is volstrekt onaanvaardbaar om meteen melding te maken van wat je wil krijgen. De Sint is geen winkel waar je een bestelling plaatst. Hij apprecieert het als hij ook een beetje aandacht krijgt.

*Vervolgens heb je het over jezelf. Je zet je troeven in de verf en vertelt beknopt over hoe flink je volgens jou bent geweest (die paar keer dat je niet flink was, veeg je maar onder het tapijt).

*Dat brengt je tenslotte bij het feit dat je de Goedheilig Man graag wil laten weten met wat hij jou een plezier kan doen. Geen waslijsten. Een of maximaal twee goedgekozen cadeaus. En blijf beleefd.

Vol verwachting klopt ons hart! Succes ermee.