6 x zomer in Brussel met kinderen

Er is geen betere plek om deze zomer te vertoeven dan in Brussel. Van stadsserre tot guingette in het park: wij serveren 6 hotspots voor een geweldige zomer in Brussel met kinderen. Leve de zomer/vive l’été! En leve de staycation.

Zomer in Brussel met kinderen

La Guingette du parc de Forest

zomer in Brussel met kinderen La Guingette du parc

Een zomer in Brussel met kinderen is niet compleet zonder de nodige zonnige pop-ups. La Guingette du parc de Forest gaat deze zomer zijn vierde seizoen in en is er alvast eentje om te onthouden. In het hart van het park van Vorst zit deze gemoedelijke cabane waar je terecht kan om te aperitieven, eten, spelen, dansen, yoga te doen, concerten en ateliers bij te wonen en natuurlijk ook om simpelweg te chillen met het hele gezin. De kinderen hebben een woeste zandvlakte ter beschikking en als dat nog niet genoeg is, een heel park om in te ravotten onder het goedkeurend oog van hun aperitievende ouders.

Parckfarm

Parckfarm op de site van Tours & Taxis is een initiatief van buurtbewoners. In de serre – of het Farmhouse zoals ze het zelf enigszins fancy noemen – zit een kantine waar je vegetarisch kan eten en iets drinken, met het accent op lokale producten.  In de leeshoek is het goed toeven, en ook de vele gezelschapsspelletjes zullen ouders en kinderen blij maken.

zomer in Brussel met kinderen Zomerbars

Bar Eliza

Bar Eliza in het Elisabethpark van Koekelberg pakt uit met een pizza oven (schuif de jouwe er gerust in), films, yoga, concerten, spelletjes en bakken goede zomerse sfeer.

Hello Summer

Op de site waar elk jaar Brussel Bad plaatsvindt worden momenteel werken uitgevoerd, dus komt de stad deze zomer met een nieuw concept op de proppen: Hello Summer, van 25 juli tot en met 25 augustus. Hello Summer popt up in verschillende wijken met muziek, dans, interactieve workshops, gezinsanimaties en tal van sportmogelijkheden. En verder valt er natuurlijk ook te lanterfanten onder de Brusselse zon, film kijken en spelen tot je er bij neervalt. Nog meer buitenspelen kan je op alle plekken die de stad Brussel hier verzamelde, met niet alleen parken en bossen maar ook speelpleinen.

Gruun

Planten, lekkere drankjes (koffie, thee, maar ook bier, wijn en cocktails) en een vleugje zuiderse sfeer: op het terras van Gruun aan de Place de la Vieille Halle aux Blés (Oud Korenhuis) is een flinke portie zomers geluk te vinden. Liefhebbers kunnen hier trouwens ook terecht voor workshops, waarin je je vingers leert vergroenen.

Gaston

Zomer? Daar hoort natuurlijk ook een ijsje bij, minstens eentje per dag. Bij Gaston aan de Baksteenkaai hebben ze het fenomeen ijs serieus to the next level gebracht. Niet alleen is dit visueel een charmebom, met fris design en vrolijk ijsscheppende jongelui achter de toog, ook het ijs zelf is top.

Buiten de usual suspects kan je je hier wagen aan ijs van rijstmelk en Iraanse saffraan, abrikoos en yuzu (Japanse citrusvrucht) of meloen en komkommer. Het terras is een heerlijke plek om al ijsverorberend het Brusselse leven van alledag gade te slaan.

Nog meer Brussel met kinderen? Check dan onze cityguide Brussel!

Hier nog 15 tips voor een zomers weekend in Brussel met kinderen.

Even schuilen voor de regen doe je bij het museum over de dino’s,bij het speelgoedmuseum, ontdek de magie van film en geheime codes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.