Antwerpen met kinderen: dwalen door het MAS

Op een dag Antwerpen met kinderen mag je zeker niet voorbijgaan aan het bruisende MAS – Museum aan de Stroom – op het Eilandje. Want daar valt ook voor de jonge medemens wel heel wat te beleven. 

Het gebouw van Neutelings en Riedijk herbergt het voormalige Scheepvaart- en Etnografisch Museum. Inhoudelijk nogal uiteenlopende onderwerpen dus, maar dat hebben ze goed opgelost door elke verdieping een heel andere invulling te geven.

MAS Museum Antwerpen

Het Kijkdepot op de eerste verdieping is een soort reuzekoelkast waar schilderijen en voorwerpen worden bewaard die niet worden tentoongesteld. Leuk is dat jong volk hier zomaar schuiven open mag trekken, wat leidt tot enthousiaste uitroepen als ‘Kijk, een schildpadschild!’

MAS Museum Antwerpen

Elke verdieping is gewijd aan een thema dat verband houdt met Antwerpen, van handel en scheepvaart tot een meer filosofisch gegeven als leven en dood. Er zijn ook interactieve ruimtes, waar kinderen materialen zoals leder, hout, staalplaat of zilver mogen aanraken, ze een boodschap in een fles in een denkbeeldige zee kunnen gooien, of een wens mogen opschrijven en die aan een Tibetaanse vlaggenlijn hangen.

MAS Museum Antwerpen

Check hier ook de creatieve ateliers, rondleidingen en speurtochten die het MAS in de schoolvakanties aanbiedt. Ook de tijdelijke tentoonstellingen zijn vaak erg de moeite.

Nog meer Antwerpen met kinderen? Lees dan ook:

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.