Brussel met kinderen: archeologie en geheime codes

Wat valt er zoal te beleven als je Brussel met kinderen doet? O, heel veel. Zoals het ondergrondse paleis van Keizer Karel bezoeken. In de middeleeuwen was dit een van de mooiste en grootste paleizen van heel Europa. Helaas, in 1731 werd het grootste deel ervan verwoest door een brand. Toch zijn er nog ondergrondse restanten, die kunnen bezocht worden als archeologische site. Het geheimzinnige Coudenbergpaleis is het ontdekken meer dan waard, zeker voor kinderen in de ridderfase.

Brussel met kinderen: archeologie en geheime codes

Het Coudenbergpaleis ontdekken? Dat deden wij op vraag van het (inmiddels niet meer bestaande) programma Vlaanderen Vakantieland. Ze maakten er een mooie reportage van, die af en toe nog eens voorbijkomt op televisie. Wij verbaasden ons over de verborgen wereld onder het Koningsplein. Er vallen schietgaten, beerputten en voormalige open haarden te bewonderen. Een keuken. Een kapel. Een vroegere straat. Inderdaad: een paralel universum.

Geheime code

Kinderen krijgen een rugzakje mee, met verkleedkleren (jongens zijn ridders, meisjes zijn prinsessen, maar het mag vast ook omgekeerd), zaklampen en een werkboekje met opdrachten waarmee de geheime code kan gekraakt worden. Met die code kan de verloren ketting van Keizer Karel worden teruggevonden.

‘Brieven vertellen de geschiedenis van ons koninkrijk’

Bovengronds vind je, benevens een heel gezellige binnentuin waar je iets kan drinken, het Belvuemuseum. Daar wandel je door de geschiedenis van ons koninkrijk, aan de hand van portretten, brieven, gebruiksvoorwerpen en schilderijen. Bij momenten een beetje droog, maar er vallen voor kinderen altijd wel verhalen te vertellen.

Neem eens een kijkje in onze bovenstebeste CITYGUIDE!

Té mooi weer om binnen te zitten? Ontdek hier onze 6X ZOMER IN BRUSSEL met kinderen én het fantastische SEE U.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Brussel met kinderen: archeologie en geheime codes

    1. Brussel heeft zo veel fijne dingen te bieden, en Coudenberg is zeker zo een (onbekende) parel! Hou ons zeker op de hoogte van wat jullie van deze ondergrondse expeditie vonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.