Brussel met kinderen: pop-up geluk bij SEE U

Nog ideeën nodig voor een tripje Brussel met kinderen? In de voormalige kazerne in Elsene hebben de rijkswachters hun snor gedrukt ten voordele van een bende bevlogen stedelingen. De bedoeling van SEE U?  Een plek creëren waar locals én Brusselbezoekers zich kunnen amuseren, en dat op geheel duurzame wijze.

Brussel met kinderen: SEE U

SEE U heeft dat heerlijke Brusselse rafelrandje waar wij in bourgeois Antwerpen zo jaloers op zijn. Zonder grootse middelen maar met de juiste DIY mentaliteit wordt hier gebouwd aan een stedelijke oase waar iedereen zich welkom voelt. Bedoeling is dat de site eind 2020 verbouwd wordt tot een nieuwe universiteitswijk voor studenten en onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel. Maar voor het zover is zwaaien Brusselse creatievelingen hier de plak.

Wat tref je zoal aan op de voormalige kazernesite? Een universitair Fablab, een repaircafé, een vintage bioscoop, een buggycafé, een prachtige houten velodroom en nog veel meer.

Een kleine greep:

Bij Le Haricot Magique zit je gebeiteld voor een paar zoete uren met kleintjes. De ontmoetingsplek voor ouders en kinderen is een gezellige ruimte waar kan gespeeld, gekletst, gegeten en geluisterd worden. Je kan er ook terecht voor lezingen omtrent alles wat met zwangerschap, geboorte en kinderen te maken heeft.

Het Collectif KomChéTaMère pakt uit met een gezellig salon, volledig ingericht met meubels die zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal. Je kan hier iets eten, maar ook om gewoon een boek te lezen in een van de zetels ben je welkom.

Kinograph is de pop-up kazernecinema waar je kan gaan kijken naar een breed aanbod van films: zowel recente als oude prenten, arthouse, documentaires, klassiekers… Ook families kunnen zich verheugen in een mooi programma.

Ukeepers is dan weer een duurzaam stadslandbouwproject, dat tekent voor de installatie van een tiental bijenkorven op de daken van de gebouwen.

Elk weekend is er wel iets te doen, van een vintage markt tot kinderfilm tot aperitief tot …. Ga vooral zelf eens kijken. See u there?

Nog meer Brussel met kinderen? Check dan eens onze cityguide Brussel, zomer in Brussel met kinderen en 5 x onbekend Brussel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.