Buiten spelen en bloemen plukken bij Milagrow

Buiten spelen, dat kan in je eigen tuin. Maar het kan ook op andere leuke plekken zoals zelfplukboerderij Milagrow. De A12 lijkt hier ver weg; het gevoel is meer Zuid-Frankrijk dan Aartselaar. Er valt hier lekker te ravotten, en bovendien mag je op de bloemenweide je eigen boeket plukken. 

De boerderij van eigenaar Dirk’s ouders kreeg een ferme update en beschikt over een team van agrarische enthousiastelingen. In de boerderijwinkel vind je groenten recht van het veld, zoals paksoi, spinazie, broccoli, tomaten, aardappelen en alles wat het seizoen zoal te bieden heeft. Dat wordt aangevuld met oogst van elders, ook bio. Verder tik je hier alle basisproducten op de kop die in de keuken of bij het aperitief van pas komen (ja, ook chips).

Milagrow heeft een twintigtal koeien, waarvan er om de twee maanden eentje in de pan wordt gehakt. Daarvan worden vleespakketten van vijf kilo gemaakt, met verschillende delen van het dier: biefstuk, stoofvlees en worst. Bakker Robin haalt krakend vers brood uit de houtoven. Ook verse eieren en ijsjes van de Boechoutse Trommelhoeve zijn voorhanden.

Maar het mooist van al is de bloemenweide, waar je je eigen boeketje zomaar recht van ‘t veld plukt.

 

Nog meer buiten spelen? Doen! Check zeker deze klim en klauterplekken in de Ardennen en zelf groente en fruit plukken bij Marie.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.