Buiten spelen: het kakelend kippenmuseum

Buiten spelen tot de zon ondergaat? Dat kan in het charmante Kakelend Kippenmuseum, vlakbij Diksmuide. Geen paniek! Zijn naam ten spijt is het geen museum. Een zoo is het ook niet, al vind je er wel struisvogels, pauwen, geitjes, herten, koeien en varkens.

Wat is het dan wel? Tja, een soort geschifte kinderboerderij? En in elk geval een heerlijke buitenplek voor jonge kinderen. Behalve de usual suspects die je op elke Vlaamse boerderij tegen het lijf kan lopen, tref je hier ook exotischer gasten aan.

Neem nu de kangoeroe uit Tasmanië. Dat vinden de kinderen toch wel straf, dat die helemaal vanuit de andere kant van de planeet naar hier is gekomen en hen aankijkt alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is. ‘Hij lust liefst gras, kruiden en loof’, leest Felix op het bordje. De kangoeroe knikt instemmend en voegt de daad bij het woord.

Yokohama kriel – Buiten spelen

Na het dieren kijken, staan Lucy en Mirtha alweer te popelen om de speeltuin te verkennen. Daarachter staat ook nog de residentie van de kippen. Maar hey, zeg nooit zomaar kip tegen een kip. Hier gaat het over de zijdehoender, de Yokohama kriel, de Goudbrakel en, uiteraard, over de Phoenix Langstaart.

In de ruime kantine kan je bij wijze van vieruurtje een ijsje of pannenkoek eten en iets drinken. En wie wil neemt bij het afscheid een konijn mee onder de arm, want die verpatsen ze hier ook.

Kakelend Kippenmuseum, Wittepoortstraat 25, 8600 Keiem (Diksmuide), 051/50.25.90, www.kakelendkippenmuseum.be

Nog meer buiten spelen? Goed idee! Check dan zeker eens het Mottekasteel of het Doolhof van Loppem. Deze plekken zijn perfect om de kleinste te laten buiten spelen.

Of ontdek hier 3x buiten spelen in de Ardennen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.