Buiten spelen: prinsessen in het Doolhof van Loppem

Prinsessen en ridders hebben het weleens druk, maar buiten spelen staat meestal bovenaan hun agenda. In de omgeving van Brugge staat het kasteel van Loppem, omgeven door een prachtig groendomein, waar de goed gesnoeide hagen van De Doolhof kronkelen. 

Dit labyrint werd in 1873 getekend en aangeplant door Albert van Caloen, 17 jaar, en zijn broer Ernest, 14 jaar. Het is 65 meter lang en 25 meter breed. De hagen, die uit verschillende soorten weelderige struiken bestaan, hebben een totale lengte van bijna twee kilometer.

Buiten spelen in het doolhof van Loppem

In het midden prijkt een grote boom, en de bedoeling is die zonder kleerscheuren te bereiken. Het is trouwens mooi meegenomen als je daarna ook nog de uitgang weet te vinden, want ’s nachts is het hier waarschijnlijk maar niks, in zo’n verlaten en door duisternis overvallen doolhof.

LOW_West_Vlaanderen_Doolhof van Loppem_IMG_0064

Onze ridders en prinsessen suizen langs de groene wanden, komen in doodlopende steegjes terecht, rennen weer terug, roepen naar elkaar, verdwalen hopeloos, maar slagen er uiteindelijk toch in de boom te bereiken. En de uitgang. Oef.

Park en doolhof van Loppem, Steenbrugsestraat 26, 8210 Loppem.

Om met kleine kinderen te gaan buiten spelen hebben volgende tips: het Kakelend Kippenmuseum, de Kinderbrouwerij en het Klankenbos.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.