Doen met kinderen: 3 x de Leeuw van Waterloo

In de reeks ‘legendarische dingen om te doen met kinderen’: Waterloo. Ons enigszins bizarre maar favoriete land is intussen 190 jaar en bereikt daarmee de leeftijd van een behoorlijk kranige tante (of een oud peke, al naargelang). Heb je de Leeuw van Waterloo nog niet bezocht met je kroost? Dan is dit een prima moment om dat te doen. 

Doen met kinderen: 3 x Waterloo

De Leeuw van Waterloo

Het beroemde, 40 meter hoge monument beklimmen, dat moet je toch een keer in je leven gedaan hebben. Het uitzicht is magistraal! Naast de leeuw krijg je het verhaal van de Slag van Waterloo in geuren en kleuren gepresenteerd in het charmante Panorama. Dat is heerlijk ouderwets en toch ook recent opgefrist.

De Leeuw van Waterloo, Route du Lion 252-254, 1420 Braine-l’Alleud. Info: www.waterloo1815.be

Mémorial 1815

Dit ondergrondse museum vlak naast het slagveld werd opgetrokken ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo in 2015. Het is interactief opgevat en neemt je met behulp van een audioguide en een resem special effects mee naar het heetst van de strijd.

Mémorial 1815, Route du Lion 252-254, 1420 Braine-l’Alleud. Info: www.waterloo1815.be

Het laatste hoofdkwartier van Napoleon

Het gerenoveerde museum(pje) huist in een pand uit 1757 en toont wapens, schilderijen en gravures, maar ook het veldbed van Bonaparte, zijn dodenmasker en de tafel waarop hij zijn kaarten bestudeerde. Hier bracht de beroemde vechtjas de nacht van 17 juni 1815 door. Gelukkig wist hij toen nog niet dat hij de dag nadien onherroepelijk in de pan zou gehakt worden.

Het laatste hoofdkwartier van Napoleon – Boerderij van Caillou, Chaussée de Bruxelles 66, 
1472 Vieux-Genappe. Info: www.waterloo1815.be

Nog meer leuke dingen doen met kinderen? Check dan:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.