Doen met kinderen: spelen in het MOT

Zin om iets te doen met kinderen? Dan hebben wij een goede tip: het MOT. Dat is het Museum voor Oudere Technieken en zit in drie vlakbij elkaar gelegen locaties in Grimbergen: het Guldendal – de voormalige paardenstallen van het kasteel uit 1681 -, de Liermolen en de Tommenmolen. 

Het MOT Museum Vlaams Brabant

Doen met kinderen: het MOT

Het museum werd de afgelopen jaren steeds actiever voor kinderen. Hun missie? Een beeld bieden van het ontstaan van technieken en hun impact op ons dagelijks leven. Als oudere technieken wordt alles beschouwd dat wordt aangedreven door spierkracht, water en wind. Een lesje in geschiedenis dus, dat op een toegankelijke en onderhoudende manier wordt gebracht.

Het MOT Museum Vlaams Brabant

Sterke vrouwen

In de tentoonstelling ‘Sterke vrouwen, zware was’ wordt met de nodige humor ingezoomd op oude manieren om de was te doen, van wasbordjes tot houten kuipen met draaiende stangen. Gefascineerd staan de kinderen te kijken naar al die gebruiksvoorwerpen die vroeger heel gewoon waren maar voor hen evengoed van een andere planeet konden komen.

Het MOT Museum Vlaams Brabant
Het MOT Museum Vlaams Brabant

Speelzolder

Helemaal boven is er een originele Speelzolder – mét afsluitbaar hekje – waar het kleine grut desnoods de hele dag in zou kunnen blijven. Ingenieuze houten objecten om op te klimmen, in te hangen of op te staan, maken dit tot een echte ontdekplek. Check voor workshops en speciale activiteiten de website van het museum.

Het MOT Museum Vlaams Brabant

Nog meer zin om iets te doen met kinderen? Lees dan ook eens:

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.