Gent met kinderen: ezelsoren en vogelspinnen

Van plan om een dagje Gent met kinderen te doen? Dan mag je de magische Tuin van Kina niet missen. Deze bijna honderdjarige tuin herbergt een prachtige collectie planten en bomen, en ook… vogelspinnen en wandelende takken. De tuin hoort bij het Huis van Kina, een natuurmuseum dat speciaal voor kinderen werd bedacht. Op beide locaties vind je tijdelijke tentoonstellingen en kom je meer te weten over hoe het leven op aarde zich heeft ontwikkeld. 

Gent met kinderen

Het natuurmuseum zit in een buitenwijk vol opgeknapte arbeidershuisjes op een kwartiertje wandelen van het centrum. Stokoude bomen, geurige planten en perken vol kleurrijke bloemen: je zou haast vergeten dat je in de stad zit. Verwonderd voelen de kinderen aan een stel ezelsoren, die niet aan het welbekende dier vastzitten maar een plant blijken te zijn. Het voelt als fluweel of, zoals Lucy verbaasd uitroept: ‘nog zachter dan tien wollen dekentjes bij elkaar!’

Ook in het oude paviljoen valt er vanalles te ontdekken, zoals de kamer met de vogelspinnen. Daar deinzen onze stadskinderen toch wel wat voor terug. De natuur in al haar idyllische vormen, oké, maar de natuur vermomd als harig beest, dat is een ander paar mouwen. Er valt nochtans niet veel fut te bespeuren in de Chileense Goudlijf of de Mexicaanse Roodknievogelspin, die erbij hangen alsof ze zeven valiums achter de kiezen hebben en weinig belangstelling opbrengen voor iets anders dan hun eigen navel (gesteld dat ze die zouden hebben).

Nee, dan oogt de wandelende tak een pak sympathieker. Die heeft rode oksels, wat betekent dat het een volwassen vrouwtje is, leren we. ‘Kriebelig, maar wel cool!’, is de conclusie van Felix, nadat hij mevrouw wandelende tak over haar bol heeft mogen aaien.

Nog meer inspiratie voor een dag Gent met kinderen? Check dan het STAM en kom alles te weten over DESIGN.

Ontdek hier onze CITYGUIDE GENT met kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.