Gent met kinderen: op ontdekking in het S.M.A.K.

Een dagje Gent met kinderen? De expo Ensemblematic in het S.M.A.K. is een puike gelegenheid om je kinderen kennis te laten maken met het fenomeen Kunst van Nu. Een rondleiding op hun maat is ideaal.

Opgelet: deze expo is afgelopen!

Smak Museum Gent

Joseph Beuys

Wij werden onder de arm genomen door gids Sofie Vandamme, die zich met veel enthousiasme van haar taak kweet. Bij haar verhaal over de onfortuinlijke Joseph Beuys die neerstortte met zijn vliegtuig en daarop een hele nacht koukleumend en bang in een veld lag, werden de oren merkbaar gespitst.

Smak Museum Gent
Smak Museum Gent

Ook Jan Fabre met zijn enorme bic-gekleurde oppervlakken (en niet te vergeten de wolkenmeter op het dak van het museum) en Panamarenko met zijn rondkruipende krokodillen konden op open monden rekenen. Ze zaten erg in met Thierry De Cordier, wiens werk ooit door dorpsbewoners werd vernield en vroegen zich luidop af of hij daar nog steeds verdrietig om zou zijn. Thierry, laat het ons weten als je dit leest.

Smak Museum Gent

Maar ook zonder gids is deze expo de moeite voor het jonge volk. Ze krijgen een kunstrapport mee dat ze mogen invullen, wat een goede aanleiding is voor een gesprek over een specifiek werk. Lucy noteerde alvast een tip voor Mark Manders: ‘best wat meer kleur gebruiken’. Het is maar dat hij het weet.

Verzamel je een horde kinderen met bijhorende ouders, dan deel je de kostprijs van de gids (75 euro voor een rondleiding van anderhalf uur).

Deze expo liep van 15.09 tot 10.12.2014 en kan je dus niet meer bezoeken, maar SMAK Gent heeft nog steeds een heel leuk aanbod voor kinderen. Actuele info vind je hier.

Smak Museum Gent

Nog meer Gent met kinderen? Check dan ook onze cityguide Gent met kinderen vol leuke tips en De Tuin van Kina!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.