Kerstvakantie met kinderen: 10 x de leukste tips

Alle jingle bells nog aan toe, daar is de kerstvakantie! Eindelijk tijd om te niksen met warme chocolademelk op de bank. Om nog even op adem te komen, voor de kerstkalkoen wordt aangesneden. En natuurlijk ook om met de hele familie iets leuks te gaan doen, als je genoeg hebt van het hangen op de bank. 10 x tips voor een fijne kerstvakantie met kinderen!

Kerstvakantie met kinderen in Antwerpen, Gent en Brussel

In Antwerpen is er het wondermooie Plantin-Moretus museum, met zijn heerlijke boekengeur en spannende zoektocht voor kinderen. Genoeg gezien van de door Unesco beschermde site? Het geknipte moment voor een bord dampende Vlaamse kost bij De Bomma, alles waar een mens van droomt op een koude winteravond.

Plantin Moretus Museum Antwerpen
Kindvriendelijke restaurants_De bomma

Heb je zin om het rijkgelaagde verhaal van Gent te ontdekken? Dan is het STAM daarvoor de uitgelezen plek. Om daarna aan te schuiven voor een van Mémé Gusta’s klassiekers op grootmoeders wijze (denk: de perfecte vol-au-vent).

STAM Gent Museum
Gent met kinderen: Meme Gusta Gent

Wie deze kerstvakantie naar Brussel trekt, kan niet voorbij aan het weergaloze Museum voor Natuurwetenschappen. Dat van de dino’s van Bernissart, inderdaad, maar je komt er ook alles te weten over onze miljoenen jaren durende evolutie als mens. Je dag Brussel sluit je in stijl af door een tochtje met het vlot naar het eiland van Chalet Robinson in het Terkamerenbos, waar ze met plezier de beste balletjes in tomatensaus voor je bekokstoven.

Museum voor Natuurwetenschappen Galerij van de Mens
Brussel met kinderen / Brussels with kids: Chalet Robinson restaurant Brussel

Kerstvakantie met kinderen in de Ardennen

Zoek je het graag wat verder? Dan moet je zeker eens gaan grasduinen bij Le Pass, het mekka voor kleine en grote mensen met een boon voor wetenschap en techniek. Om daarna rechtstreeks uit de potten te gaan scheppen bij het gemoedelijke La Cocotte, dat van home made en lokaal zijn uithangbord heeft gemaakt.

Le Pass

In het Luikse Maison de la Science kunnen kinderen stroom zetten op elkaar en uitgestorven diersoorten ontdekken. De honger die dit onvermijdelijk teweeg brengt, stil je met plezier in het slow food paradijsje van Como en Casa, waar alles draait rond huisgemaakt en hartig.

Interactief museum in Luik
3x italiaans met kinderen_Como en casa

Nog meer tips voor een geweldige kerstvakantie met kinderen? Check dan eens deze tips én deze tips voor leuke wandelingen en bijhorende etentjes in Wallonië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.