Kerstvakantie: 5 x de leukste tips

De kerstkost moet verteerd worden, de benen moeten gestrekt. Niets beter dan een wandeling op een schemerige winterdag om je hoofd weer van zuurstof te voorzien (en de kinderen van hun schermen weg te krijgen). Waarschuwing: gebruik het W-woord niet in het bijzijn van uw kinderen. De kans is groot dat het een averechts effect heeft. In plaats daarvan heb je het beter over ‘picknicken’. Niets van aantrekken als ze je erop wijzen dat het raar is om in de winter te gaan picknicken. Gewoon volhouden met een uitgestreken gezicht. Kerstvakantie met kinderen: 4 x de leukste tips!

In het natuurgebied van de voormalige mijnsite van Connecterra kan je zelfs een vuurtje stoken en brood-op-een-stokje eten, onder begeleiding van een ranger. Wie daarna nog honger heeft, zet zijn tanden in de heerlijke home made Italiaanse kost van de familie Burgio bij La Posta.

Natuur in België: Connecterra
Casa Paglia La Posta Italiaans restaurant Genk

Een winterse zeewandeling heeft een heel eigen charme, zeker als je er ook nog duinen bij krijgt zoals in natuurgebied De Fonteintjes in Blankenberge. Opwarmen doe je met garnaalkroketten in het waanzinnige gedecoreerde Oberbayern, waar The Sound of Music Wes Anderson ontmoet.

Ook in West-Vlaanderen is natuurlijk Het Zwin niet te missen: in de kerstvakantie kan je je elke dag aansluiten bij een gegidste wandeling door het gebied.

Natuurgebied het Zwin

Nog meer inspiratie voor een dolfijne kerstvakantie met kinderen? Check dan zeker dit stuk en zeker ook deze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.