Kerstvakantie met kinderen: 7 x de leukste tips

Nog inspiratie nodig voor de kerstvakantie met kinderen? Tot uw dienst! Wij tippen de mooiste plekken om te wandelen (zonder officieel het W-woord te gebruiken) en daarna lekker te eten.

Hoge Venen

Wie naar Wallonië trekt deze kerstvakantie, moet zeker eens naar De Hoge Venen: het blijft een van de knapste gebieden in ons land om je te laten bedwelmen door ongerepte natuur. Je kan er eindeloos over de vlonderpaden wandelen, je onderweg verbazend over fauna en flora. Ook langs de meanderende Boven-Ourthe valt er heerlijk te wandelen, en Natuurleerpad Heppenbach is dan weer een must voor kinderen die een hekel hebben aan wandelen (er is zoveel afleiding dat ze vergeten dat ze aan het wandelen zijn).

In het Provinciaal Domein van Chevetogne is de grens tussen wandelen en spelen erg dun en dat speelt ravotgrage kinderen in de kaart. Opwarmen doe je daarna in de buurt én in stijl bij de heerlijke herberg waar zelfs de koning klant is: Auberge Beau Séjour in Villers-sur-Lesse.

Herfstvakantie in de Ardennen_Chevetogne
Gastronomisch eten: le Beau sejour

Ook in het grote woud van Saint-Hubert is het goed zuurstof snuiven, zeker als je daarna je tanden kan zetten in een mals everzwarken in de rustieke en gastvrije Ferme de Sanglochon.

Herfstvakantie in de Ardennen_Wildpark Saint-Hubert
Kindvriendelijke restaurants_Sanglochons

Nog meer ideeën voor een fijne kerstvakantie met kinderen? Ga dan eens neuzen in deze tips  en zeker ook deze voor leuke wandelingen met kinderen in Limburg en aan zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.