Niet te missen in Brussel met kinderen: het stripcentrum

Een dagje naar Brussel met kinderen is niet compleet zonder een bezoek aan het Belgisch Stripcentrum.  Onsterfelijke helden als Kuifje, Suske en Wiske, de Smurfen en Lucky Luke komen er tot leven in een fantastisch gebouw van Victor Horta.

Je krijgt er heel wat originele tekeningen te zien, die deel uitmaken van historische albums. Velen daarvan staan in het collectieve geheugen gegrift. Wie heeft er niet ooit een middag doorgebracht met zijn neus in een strip? En het mooie is: ze doorstaan de tand des tijds, want ook kinderen van nu lezen nog altijd graag die oude, beduimelde exemplaren van hun ouders.

Victor Horta

Behalve de strips zelf, is er ook uitgebreide informatie over de makers te vinden. Die informatie is wel tweetalig – we zijn tenslotte in België – maar niet meteen op maat van kleine kinderen. Dat maakt dit museum vooral geschikt voor grotere kinderen die vlot lezen, of in elk geval kinderen die een boon hebben voor strips.

Maar ook als je geen zier om strips geeft, is een bezoekje een aanrader. Het Stripcentrum is namelijk gevestigd in de oude Waucquez warenhuizen, een adembenemend staaltje Art Nouveau van de hand van Victor Horta uit 1906.

Belgisch Stripcentrum, Zandstraat 20, 1000 Brussel, 02/219.19.80, www.stripmuseum.be

MOOF

Bij het recenter geopende MOOF gaat het niet zozeer om de makers als wel om de striphelden zelf. Deze insteek maakt MOOF een pak toegankelijker voor de allerjongste medemens. Eigenlijk staat hier geen minimum leeftijd op (en ook geen maximum, dus neem gerust de bomma mee). Het schitterende Smurfendorp op schaal kan steevast rekenen op veel waws en wows, net als de levensgrote Kuifjes, Lucky Luke op zijn trouwe Jolly Jumper en een eeuwig verbaasd kijkende Asterix. Perfect om een regenachtige middag op te fleuren.

MOOF, Grasmarkt 116, 1000 Brussel, 02/265.33.25, www.moof-museum.be

Ontdek meer Brussel met kinderen: ARCHEOLOGIE EN GEHEIME CODES en ontdek SEE U

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.