Op vadroei door Brussel met kinderen

Brussel niks voor kinderen? O jawel hoor. De brochure Op Vadroei door Brussel – ‘vadroei’ is Brussels voor ‘op stap’ – neemt de jonge Ket én bijhorende ouders mee op speurtocht langs de kindvriendelijke kant van de hoofdstad. Want die is er, al moet je soms een beetje zoeken.

Op vadroei door Brussel met kinderen

Zinneke de straathond is daarbij leidraad en gids. Felix en Mirtha vinden het hilarisch, met een onzichtbare hond aan de lijn door de straten wandelen. Maar veel overtuiging hebben ze niet nodig: Zinneke wordt al snel liefdevol opgenomen in de familie en blaft opgewonden telkens als hij ergens iets leuks tegenkomt, met een stem die opmerkelijk veel lijkt op die van de kinderen.

Marollen Vlooienmarkt Brussel

Marol en Karakol

Zo struinen we door de volkse Marollen, op zoek naar Marol en Karakol én een streepje authentiek Brussel. De buurt is de afgelopen twintig jaar sterk veranderd, maar wist toch dat typisch Brusselse je ne sais quoi te behouden. Onze jonge reporters vergapen zich aan grafitti vlakbij kunstencentrum Recyclart, de elegante Brigitinnenkerk en kleurrijke stripmuren.

‘Op de loeizemet wordt elke ochtend oud spul aan de man gebracht’

Natuurlijk duiken we ook de loeizemet op het Vossenplein in, waar elke ochtend oud spul aan de man wordt gebracht in een sappig sfeertje. Tijdens de week kan je er echte zaakjes doen. Op zondag zijn de prijzen er op z’n zondags, wat iets meer gepingel rechtvaardigt. We spreken met de kinderen af dat ze tussen de uitgestalde spullen op zoek mogen gaan naar iets dat hun hartje begeert.

Marollen Vlooienmarkt Brussel

Royal Boch

‘Yes’, zegt Mirtha. Het is weer eens wat anders dan de gangen bij Dreamland afschuimen! Felix loopt straal voorbij de gekrakeleerde Royal Boch serviezen en de rekken met pelsen mantels. Hij spreekt de eigenaar van een loep aan. En sluit een deal voor het ronde bedrag van twee euro, terwijl Mirtha voor vijf euro een Barbie in zomerjurk buit maakt.

‘Een rustieke minivoetbal en twee schommels zorgen voor vertier’

Innig tevreden trekken ze richting (goed verscholen) speeltuin in de vlakbij gelegen Blaesstraat, waar een handvol speeltuigen, een rustieke minivoetbal, twee schommels en een klimrek voor vertier zorgen. Een win-win, want wij kunnen intussen zitten mijmeren op een bankje onder een prachtige treurwilg.

Info: Dagelijkse vlooienmarkt, Vossenplein, 1000 Brussel

Speurtocht Marol en Karakol (2,2 km), UiTinBrussel, Prinsenstraat 8 (bij het Muntplein), 1000 Brussel. Info: 0800/13 700, www.uitinbrussel.be

Plaine de jeux des escargots, Blaesstraat tussen 156 en 158, 1000 Brussel (een smal poortje verbergt een groot, mooi en rustig speelterrein).

Nog meer tips voor Brussel met kinderen? Tuurlijk! Kom alles te weten over ARCHEOLOGIE EN GEHEIME CODES of KNUFFELBEREN EN POPPENHUIZEN.

Wil je echt ALLES weten over Brussel met kinderen? Ontdek hier onze CITYGUIDE!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul de captcha in *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.